Afbeelding
BDUmedia

Goed herstel van Sparta Nijkerk

13 oktober 2019 om 11:47 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de nederlaag bij SteDoCo goed verwerkt. Na een vroege achterstand tegen de amateurs van AFC Ajax, wisten zij het duel uiteindelijk toch met 4-2 naar zich toe te trekken en daarmee heroverden de Nijkerkers de koppositie in de derde divisie. 

Sparta Nijkerk liep zaterdag tegen een heel vroege tegentreffer aan van Kenneth Misa-Danso (0-1). De Nijkerkers werden daardoor wakker geschud en gaandeweg het duel kwamen de mogelijkheden. Nadat Gilbrano Plet halverwege de 1-1 aantekende, sloeg Bryan Burgerhout op slag van rust toe met de 2-1.

Het bleef echter een boeiend duel tussen twee voetballende ploegen, die het elkaar lastig maakten. Toen Ricardo Fransberg de Amsterdammers op 2-2 bracht, moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om geen puntverlies te leiden. Dat lukte in een kort tijdbestek, want na de treffers van Donny van der Wal en Frankf Heus was het duel met 4-2 beslist. Doordat koploper DVS'33 een vrije zaterdag had, klommen de Spartanen over deze ploeg en staan weer op kop.   

advertentie
advertentie