Sparta Nijkerk VR1
Sparta Nijkerk VR1 Hans Stam

Sparta Nijkerk VR1 veel te sterk voor Faja Lobi KDS VR1

12 oktober 2019 om 23:06 Voetbal Deel je nieuws

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben zich zaterdag goed hersteld van het zure gelijkspel van vorige week. Het nog puntloze Faja Lobi KDS VR1 werd op een 7-0 nederlaag getrakteerd en dat was meer dan verdiend.

Leeuwin van de Week was dit keer Sanne Veenema. Ze nam de aftrap en slalomde door de verdediging om alvast het eerste doelpunt te scoren.

Kim Ruiter had blijkbaar goed opgelet, want zij was het die al na 5 minuten de 1-0 op het scorebord zette na een uitstekende dieptepass van Christianne van Bloemendaal.

De Spartanen dicteerden het spel. Na 15 minuten resulteerde dit in de 2-0 toen Elvira Dokter profiteerde van defensieve onzekerheid bij Faja Lobi. De 3-0 in de 28e minuut kwam ook van Elvira Dokter, die een fraaie voorzet van Denise Buitink minstens even fraai al vallend binnen kopte.

Ondanks het miezerige weer geen vuiltje aan de lucht voor Sparta Nijkerk. Met wat meer vernuft had de ruststand nog wel wat hoger kunnen zijn.

De 2e helft begon, ondank de goede bedoelingen, wat gezapig. Het spel was niet slecht, maar het duurde lang voordat het overwicht uitgedrukt werd in doelpunten. Het inbrengen van Cherelle de Wit, die na lang blessureleed haar officiële debuut maakte voor Sparta Nijkerk, bracht wat meer creativiteit en Faja Lobi werd moe van het verdedigen. Na een mooie aanval via Jivika van Loenen en Jolien van Looijengoed scoorde Denise Buitink in de 78e minuut de 4-0.

De 5-0 kwam van Jivika van Loenen na een fraaie steekpass van Kataline Hiensch op de razendsnelle Jolien van Looijengoed. Laatstgenoemde mocht zelf de 6-0 maken en in de 89e minuut was het Denise Buitink die haar 2e van de middag maakte en de 7-0 als eindstand noteerde.

Invalkeepster Yvonne van Twuijver had de hele wedstrijd niet veel te doen, maar was alert bij enkele kleine kansjes voor Faja Lobi en hield dus haar doel netjes schoon.

Een uitstekende overwinning voor Sparta Nijkerk, dat met een score van 7 uit 4 een prima debuut beleeft in de 2e klasse.

Volgende week zaterdag 19 oktober wordt er voor de beker gespeeld tegen 1e klasse Blauw Geel’55 VR1 uit Ede. Het duel wordt gespeeld op de eigen Ebbenhorst en begint om 17 uur.