Kees van den Heuvel

Teleurstellend gelijkspel Veensche Boys

12 oktober 2019 om 20:05 Voetbal

NIJKERK Veensche Boys heeft gelijk gespeeld tegen Renswoude. Het werd in de stromende regen 1-1. De enige goal namens Veensche Boys werd gemaakt door Nico van den Brom middels een strafschop.

Renswoude had veel goed te maken na de grote afstraffing vorige week tegen Lunteren. De ploeg van trainer Jan van den Heuvel zinde op revanche, maar het was in de eerste helft vooral Veensche Boys dat heerste. Het team verzilverde echter niet haar kansen.

ONRUST Twee grote hoogtepunten in de eerste 45 minuten: Tom van Donselaar was vrij in scoringspositie, maar speelde de bal af naar Nico van den Brom, die werd gedekt door een speler, terwijl Van Donselaar zelf had moeten scoren. Vlak voor de tweede helft was het Jaimy Mol die de bal na een hoekschop van Bas van de Grootevheen voor het inschieten had. Maar de bal belandde op de lat.

Na rust zou het menens worden voor de Blauwe Helden, maar de wedstrijd kantelde in het voordeel van Renswoude. Er ontstond onrust in de groep van trainer Erik Assink en het team werd diverse keren op de proef gesteld. Na 57 minuten lag de bal er ook echt in, na een boogbal van Mauro Aalders over keeper Wessel Kroon.

GEVLOERD Lang kon Renswoude niet genieten van de voorsprong. Na een lichte overtreding in het zestienmetergebied werd Nico van den Brom gevloerd en hij mocht de toegekende penalty ook zelf benutten (1-1). Lang bleef het nog spannend, na aanvallende impulsen met het inbrengen van Chiel Wery en Herbert van den Ham, maar Veensche Boys bleef steken op een gelijkspel. Zaterdag 19 oktober is de kraker tegen koploper Unicum.