Alle boeken, die nog verkoopbaar zijn, worden in de kerk uitgestald en verkocht op zowel 12 als 13 oktober tijdens het Pinkenweekend.
Alle boeken, die nog verkoopbaar zijn, worden in de kerk uitgestald en verkocht op zowel 12 als 13 oktober tijdens het Pinkenweekend. Eigen PR foto

Gemeente maakt zich sterk tegen laaggeletterdheid

12 oktober 2019 om 07:12 Onderwijs

NIJKERK In Nijkerk zijn vierduizend mensen die laaggeletterd zijn. Dat zegt wethouder Nadya Aboyaakoub. Het gaat dan om mensen die onder het niveau van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs zitten.

Wijnand Kooijmans

Door het college van burgemeester en wethouders is het regionaal programma volwasseneneducatie 2020-2023 vastgesteld. Hierin wordt een passend opleidingsaanbod aangeboden aan alle inwoners die laaggeletterd zijn. Het gaat dan om taal, rekenen en digitale vaardigheden met als doel bij te dragen aan de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de inwoners.

Onder meer wordt hiervoor gebruik gemaakt van het Taalhuis. In het verleden werd ook gebruik gemaakt van de diensten van Landstede. Hiervan wordt nu afgezien, omdat mensen hiervoor naar Harderwijk moesten reizen. In Nijkerk worden alleen nog inloopspreekuren gehouden door Landstede.

Als het gaat om laaggeletterdheid gaat het om een moeilijk te bereiken groep mensen, volgens de wethouder. ,,Vaak wordt gezegd 'ik red mij wel' of 'mijn vrouw doet de boekhouding'. Wij moeten het taboe en schaamte op dit gebied opheffen."

advertentie
advertentie