AGOVV kwam af en toe in de buurt van het doel van Gijs Leebeek, maar Hoevelaken won afgetekend met 2-6 Robert Kreuning

Ruime overwinning sc Hoevelaken in Apeldoorn

6 oktober 2019 om 00:04 Voetbal

HOEVELAKEN Een week na het teleurstellende in Teuge herpakte sc Hoevelaken zich uitstekend in Apeldoorn. Bij AGOVV wonnen de Roodwitten met maar liefst 2-6, waar de gastheren zich in ieder geval de familie Bezembinder zullen herinneren als handenbinders.

In Teuge was er volgens trainer Harry Oussoren te weinig beleving in zijn ploeg, maar daar was in Apeldoorn geen sprake van. Met veel druk naar voren legde Hoevelaken de tegenstander AGOVV haar wil op. Halverwege de eerste helft leidde dit tot de 0-1 na een slimme pass van Rovin Elverding op Coen Bos, die beheerst scoorde. Vijf minuten daarna verdubbelde Daniël Bezembinder de score en leek Hoevelaken een makkelijke middag tegemoet te gaan. Het liep even anders want Maikel van der Wijk zorgde met twee treffer voor de 2-2 ruststand.

Snel na de pauze kwam Hoevelaken echter weer op voorsprong via een goede uithaal van Robin Elverding. Bij de thuisploeg leek het geloof in een resultaat weg te ebben, want zij wisten geen enkele keer meer gevaarlijk te worden. Voor Hoevelaken gold het tegenovergestelde, want zij gingen makkelijker spelen en dat resulteerde in een 'Bezembinder-kwartiertje'. Fabian Bezembinder scoorde tweemaal voord e 2-4 en 2-5, waarna broertje Daniël de 2-6 eindstand op het scorebord zette.

Een prima overwinning in Apeldoorn die Hoevelaken zicht blijft geven op de top van de derde klasse, al is de competitie pas drie duels op weg. Het scorend vermogen én het zelfvertrouwen kreeg zaterdag in ieder geval een positieve impuls.