Lucas Mercera won met Veensche Boys met 0-1 in Dinxperlo, waar een grotere winst mogelijk was Kees van den Heuvel

Veensche Boys wint (te) krap in Dinxperlo

5 oktober 2019 om 23:52 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt tegen Dinxperlo. Ongeveer op de Duitse grens maakten de Boys het zichzelf moeilijk door te weinig te scoren, maar de 0-1 was uiteindelijk voldoende voor de drie punten.

In de eerste helft vergat Veensche Boys het enorme veldoverwicht uit te drukken in meerdere doelpunten. De Veenders waren veelvuldig in balbezit, creëerden diverse kansen, maar wist slechts eenmaal te scoren. Halverwege de eerste helft was het Nico van den Brom die de verdiende 0-1 in het vijandelijke doel wist te schieten. De krappe voorsprong had Veensche Boys vooral aan zichzelf te wijten en daardoor moesten ze de tweede helft nog volop aan de bak.

De thuisploeg FC Dinxperlo hield immers vertrouwen in een beter resultaat, omdat zij 'in de wedstrijd bleven'. Met opportunistisch spel probeerden zij Veensche Boys na de rust onder druk te zetten en daar hadden de Boys inderdaad moeite mee. Het leidde overigens niet tot grote kansen voor de gastheren, maar een stiekem doelpunt bleef tot de mogelijkheden behoren. Veensche Boys bleef echter betrekkelijk eenvoudig overeind en nam met de 0-1 overwinning de punten mee naar Nijkerkerveen. Waar Dinxperlo na drie duel nog puntloos is, nestelde Veensche Boys zich met zes punten netjes in de (sub)top van de tweede klasse.