Michaël en Joline Abis zetten zich in voor straatkinderen uit sloppenwijken in Zuid-Afrika.
Michaël en Joline Abis zetten zich in voor straatkinderen uit sloppenwijken in Zuid-Afrika. Evert Floor

Frontline Global actief in Afrika

4 oktober 2019 om 07:00 Maatschappelijk

NIJKERK De recent opgerichte christelijke stichting Frontline Global zet zich in om de levensomstandigheden van straatkinderen uit sloppenwijken in Zuid-Afrika te verbeteren. Michaël en Joline Abis uit Voorthuizen vertrekken deze maand vrijwillig voor een jaar naar Zuid-Afrika om bij te dragen aan het welzijn van straatkinderen.

Belinda van der Horst

Michaël Abis (27 jaar) is verslaafd geweest aan drank en drugs. Na een gebed van iemand die mededogen met hem had, is hij vijf jaar geleden bevrijd van zijn verslavingen en tot geloof gekomen. Sindsdien is zijn passie het geloof verkondigen. Zijn vrouw Joline (23 jaar) is opgegroeid met het geloof, maar bouwt sinds een paar jaar aan een levende relatie met God.

ROEPING Het paar is begin van het jaar drie maanden naar Zuid-Afrika geweest om met straatkinderen te werken en om zich te oriënteren of deze roeping bij hen past. Abis, trainer-coach van beroep, heeft in Zuid-Afrika voetbaltraining, coaching en evangelisatie aan jongeren gegeven. Zijn vrouw, die diergeneeskunde studeert, werkte er in de kinderopvang met kinderen van 0 - 12 jaar. Ze trof er een totale chaos aan. ,,Mijn zus is kleuterleidster en heeft me tips gegeven om structuur aan te brengen", vertelt ze.

,,Het is moeilijk om het vertrouwen van straatkinderen te winnen, maar ze zijn kneedbaar. Door de ellende die ze hebben meegemaakt gedragen ze zich 'volwassen' terwijl ze kind horen te zijn", zegt Abis. Hij was diep geroerd door een driejarig jongetje dat zich apathisch gedroeg in de kinderopvang. Zijn vader was omgekomen bij een brand op zijn werk, zijn moeder is alcoholiste, hun woning brandde af waardoor het gezin, met meerdere kinderen, dakloos werd en op straat moest leven. ,,Als je dit van dichtbij meemaakt wil je alleen nog maar mensen helpen", aldus Abis.

COACHING Frontline Global werkt in Zuid-Afrika samen met diverse hulpverleningsorganisaties waaronder Future-Life. Beide organisaties hebben jaarlijks een impact op 240 kinderen, jongeren en jong-volwassenen. ,,Ons doel is om jongeren te coachen die uiteindelijk zelf ook weer gaan coachen. Op deze manier veranderen we hopeloze situaties in hoopvolle situatie. Door het werk wat we mogen doen zien we levens veranderen", aldus Abis.

Het paar heeft in Nederland een team achter zich staan dat hen ondersteunt. Zoals bestuurslid Edwin Kok (27 jaar) uit Nijkerk die voor de fondsenwerving zorg draagt. Donaties zijn van harte welkom op bankrekening: NL96 RABO0333 6848 26 t.n.v. Stichting Frontline Global.

Meer informatie: www.frontlineglobal.nl of e-mail:stichting frontlineglobal@gmail.com

advertentie
advertentie