Afbeelding
Jaco van Housselt

Zaterdagmiddagmuziek met orgel en trompet

2 oktober 2019 om 07:00 Muziek

NIJKERK In De Fontein in Nijkerk wordt zaterdagmiddag 12 oktober weer een concert in de serie zaterdagmiddagmuziek gehouden. Deze keer zal Hugo van der Meij het orgel en de piano bespelen. Hij zal samen met Pascal van de Velde, die op de trompet speelt, verschillende muziekstukken ten gehore brengen.

Er zullen componisten uit het heden (Sander van Marion, Teke Bijlsma, Martin Zonnenberg) en het verleden (Georg Friederich Händel, Théodore Dubois) ten gehore gebracht worden. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk in Katwijk en speelt regelmatig diensten in andere kerken. Momenteel is hij dirigent van drie mannenkoren en een gemengd koor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten.

Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland, Engeland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 25 cd-opnames. Pascal van de Velde studeerde met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van der Vliet. Momenteel speelt Pascal de trompetpartij in de Musical Anastasia in het Circustheater te Scheveningen en is regelmatig te gast als solist tijdens kooruitvoeringen. Sinds 2017 treedt Pascal als
duo op met organist/pianist Hugo van der Meij.

Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 8,00 euro inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis. Na afloop van het concert is er koffie, thee en frisdrank.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie