Tegen zijn oude club DVS'33 stapte Mohammed Al Haydar zaterdag winnend van het veld
Tegen zijn oude club DVS'33 stapte Mohammed Al Haydar zaterdag winnend van het veld Aalt Guliker

Sparta Nijkerk via DVS'33 terug op kop

28 september 2019 om 23:49 Voetbal

NIJKERK De streekderby, maar ook topper in de derde divisie, in Nijkerk tussen Sparta Nijkerk en DVS'33 is een prooi geworden voor de thuisploeg. De 1-0 overwinning van de Nijkerkers betekent dat zij de koppositie weer hebben heroverd. Met vijftien punten na vijf duels is er absoluut sprake van een droomstart.

Er werd uitgekeken naar de derby omdat beide ploegen een goede seizoensopening kenden. DVS'33 had alleen tegen Harkemase Boys gelijk gespeeld, maar verder wonnen beide ploegen al hun duels. Waar dit van DVS'33 op basis van de selectie en het verleden werd verwacht, is de prestatie van Sparta Nijkerk toch wel verrassend. De gasten uit Ermelo waren echt naar Nijkerk gekomen om te laten zien dat zij de titel als doelstelling hebben en in de eerste helft waren zij de bovenliggende partij. 

Met name met Benjamin Roemeon bezorgde de Nijkerkse defensie veel werk, maar echt heel veel kansen leverde het overwicht van DVS'33 niet op. Het op de counter loerende Sparta Nijkerk was eigenlijk qua kansen wel gelijkwaardig en één van die snelle uitbraken leverde ook de 1-0 op via de snelle en behendige Gilbrano Plet. Het bleef de enige treffer voor de thee na een helft die vooral werd bepaald door de gasten.

In de tweede helft deed Sparta Nijkerk voetballend beter mee en kwam het duel meer in evenwicht. Nog steeds kreeg DVS'33 wel mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak of doelman Gino Coutinho redde bekwaam. Mede omdat de gasten steeds meer risico namen en slordiger werden, kreeg Sparta Nijkerk ook voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde echter niet, waarbij Janic Makizodila met een kopbal op de paal, het meest dichtbij was. 

Sparta Nijkerk haalde het laatste fluitsignaal met de 1-0 en dat werd uitbundig gevierd. De trotse trainer Eric Speelziek was echter wel zo reëel om te stellen dat 'de gelukkigste had gewonnen'. Daar maalde echter geen enkele Nijkerker om, want Sparta Nijkerk veroverde niet alleen de drie punten , maar ook de koppositie in de derde divisie.

advertentie
advertentie