Sparta Korfbal wint van Luno

29 september 2019 om 18:52 Korfbal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag trad Sparta aan op eigen veld tegen Luno. Luno is de competitie begonnen met een overwinning, een gelijkspel en een verliespartij. Op papier een degradatiekandidaat, dat korfbalwedstrijden niet op papier worden gespeeld, dat bleek gister. Sparta kon pas tweede helft een gaatje slaan en deze vasthouden, eindstand 18-14.

Eerste helft was zoals alle eerste helften tot nu toe, Sparta steeds aan de goede kant van de score maar zij weten geen gaatje te slaan. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met de kleinst mogelijke voorsprong voor de Nijkerkers, 9-8. Het was al gauw duidelijk dat Luno vooral in Nijkerk aanwezig was om te laten zien dat zij om degradatie spelen. Achter verdedigen en onnodig fysiek spel waren de ingrediënten voor de ploeg uit Linschoten.

Tweede helft wist Sparta hier beter mee om te gaan, uit de duels blijven en laten zien dat Sparta veel beter afrondt. Direct na rust werd het eerste gat van zes doelpunten geslagen, Luno vocht zich nog één keer terug tot twee maar daarna was het verzet gebroken. Sparta wist het gaatje terug te brengen naar vier en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

De Nijkerkers staan nu gedeeld bovenaan, een plek waar de ploeg op dit moment hoort. Hoofdtrainer Hooijer: “De twee topploegen hebben wij gehad, de mindere ploegen uit de poule zijn moeilijk te bespelen. Veel vertraging in het fysieke spel en daarmee worden wedstrijden niet leuker. Wij moeten zorgen voor een goede afronding en daarmee de wedstrijden voor rust al over de streep trekken.”

Zaterdag mag zowel Sparta 2 als 1 aantreden in Lelystad tegen Exakwa, saillant detail; de club uit Lelystad bezit nog steeds geen kunstgrasveld en daarom mogen de oude noppenschoenen weer uit de kast worden getrokken. Aanvang 15.00 uur en 16.30 uur.