Afbeelding
Harry Koelewijn

Familie Bralts vijftig jaar een begrip op de Markt

27 september 2019 om 18:50 Mensen

NIJKERK Jan en Hennie Bralts stoppen na vijftig jaar met de markt in Nijkerk. Jan Bralts werd geboren op de Venestraat waar vader en moeder Bralts een winkel hadden en wekelijks op de markt in Nijkerk en Spakenburg stonden. Jan hielp vanaf zijn dertiende al mee op op de vrijdagmiddag en zaterdagmarkt.

In 1976 verhuisde de familie Bralts naar Nijkerkerveen. Jan bleef bij zijn vader werken toen is het een VOF geworden. Jan en Hennie zijn het gezicht van de markt. Jan was altijd duidelijk aanwezig om luidkeels zijn waren aan te prijzen. De markt in Barneveld heeft hij verkocht en met Nijkerk gaat hij stoppen. In Spakenburg gaat zijn zoon verder. Hennie blijft nog meewerken in Barneveld en Spakenburg. Jan gaat om gezondheidsreden stoppen, het lopen en staan wordt hem teveel. ,,Ik ben nu 63 en vind het genoeg zo. Misschien ga ik nog een beetje helpen met de inkoop maar dan is het genoeg."

Leden van de marktcommissie kwamen Jan en Hennie Bralts het allerbeste wensen en bedanken voor al die fijne jaren dat ze ondernemer zijn geweest van de markt in Nijkerk. Voor Hennie en mooi boeket bloemen en voor Jan een paar flessen wijn. Emotioneel bedankte Jan voor het gebaar.

advertentie
advertentie