archieffoto ter illustratie.
archieffoto ter illustratie. Koen Suyk

Klachten leerlingen Van Lodenstein College

27 september 2019 om 15:39 Onderwijs

HOEVELAKEN Mensen met klachten over het gedrag van leerlingen van het Van Lodenstein College in Hoevelaken worden door wethouder Nadya Aboyaakoub opgeroepen hiervan melding te maken via het klachtenformulier van jeugd op straat.

Wijnand Kooijmans

De wethouder zegt er niet mee bekend te zijn dat er al jarenlang structureel sprake is van klachten over leerlingen van het college. Het gaat om een klein deel van de in totaal rond de zevenhonderd leerlingen die de school telt.

GEDRAG De verantwoordelijkheid voor het gedrag van de leerlingen ligt in eerste instantie bij de school zelf. Het gaat dan om zowel de informatie over het gedrag als de aanpak. "Uit gesprekken met hen heb ik ook begrepen dat ze niet weglopen voor hun verantwoordelijkheden op dit punt. Er worden gesprekken gevoerd met leerlingen en met klagers. Ook houdt het onderwijzend personeel een extra oogje in het zeil."

De wethouder geeft aan haar rol als verantwoordelijk portefeuillehouder voor jeugd op straat ook in deze kwestie zeer serieus te nemen. En vanuit daar de gesprekken met de school te voeren. Het invullen van het klachtenformulier vindt ze van belang omdat daaruit ook kan blijken dat het daadwerkelijk alleen gaat om leerlingen van het Van Lodenstein College.

OPLOSSING Pas wanneer er geen structurele oplossing komt ziet ze een taak weggelegd voor burgemeester Gerard Renkema, omdat die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie