Afbeelding
Olaf Kraak

Van de Beek zoekt naar het juiste ritme

26 september 2019 om 07:07 Voetbal

NIJKERKERVEEN (ANP) - Na een maand van blessureleed keerde Donny van de Beek woensdag tijdens een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard terug op het speelveld van de Johan Cruijff ArenA. ,,Het was wel even wennen", zei de blonde middenvelder na een zege van 5-0. "Ik moet weer even in het ritme komen."

'OP TIEN OF ACHT' Ajax nam na een doelpuntloze eerste helft afstand van Fortuna Sittard op het moment dat Van de Beek niet meer als meeste aanvallende middenvelder voetbalde. ,,Ik kan op tien spelen maar ook op de positie van de nummer acht", zei hij. ,,Dat was vorig seizoen ook zo, al speelde ik op het laatst vaak op tien. Mij maakt het niet zo veel uit, het is aan de trainer"

Van de Beek stond voor zijn blessure nog in de belangstelling van Real Madrid. Heeft hij ooit gedacht dat hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax aan het spelen was? ,,Daar wil ik het liever niet over hebben", antwoordde hij. "Ik wil me concentreren op mijn spel. Ik zat er in het begin van het seizoen heerlijk in, maar toen blesseerde ik mijn hamstring na een hakbal op Neres op de training. Nu moet ik weer naar mijn oude niveau toe. Ik kan het niet verleerd zijn."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie