Al sinds de voorbereiding probeert Erik Assink met zijn ervaring zijn spelers verder te verbeteren.
Al sinds de voorbereiding probeert Erik Assink met zijn ervaring zijn spelers verder te verbeteren. Kees van den Heuvel

Veensche Boys moet groeien

25 september 2019 om 14:11 Voetbal

NIJKERKERVEEN De seizoensopening is voor Veensche Boys niet verlopen zoals ze graag hadden gezien. Qua veldspel waren de Boys beter dan tegenstander VRC, maar toch werd er met 3-2 verloren in Veenendaal. ,,Zowel defensief als offensief moeten we nog stappen maken, want deze nederlaag hebben we vooral aan onszelf te danken."

Rob Schoon

Voor trainer Erik Assink is het voor het eerst dat hij met een team uitkomt in de tweede klasse en het werd niet het debuut dat hij had gehoopt. ,,De tegenstanders en het niveau is helemaal onbekend bij mij. VRC heeft in ieder geval geen overweldigende indruk op me gemaakt, maar als je verliest moet je toch vooral naar je eigen ploeg kijken. Eigenlijk altijd overigens en dat doen we dus ook en met z'n allen moeten we stappen vooruit proberen te maken."

VERNIEUWDE SELECTIE Veensche Boys zag vooral ervaren spelers vertrekken of stoppen na het afgelopen seizoen en hun plekken zijn ingenomen door jonge(re) spelers. ,,Je levert dan vooral routine en evenwichtigheid in. Of het qua kwaliteit ook zo is, moet blijken, want er zit volgens mij veel rek in deze spelersgroep. Of dat er helemaal uitkomt, blijft afwachten maar daar werken we in ieder geval hard aan."

Voor wat betreft het veldspel was Assink zaterdag niet echt ontevreden. ,,Dan doel ik vooral op ons spel tussen de twee zestien meter gebieden, dat zag er best goed en verzorgd uit. De beslissing valt echter altijd binnen die lijnen en dan moet je toch concluderen dat we daarin tekort zijn geschoten. Wij hebben zeker tien kansen gecreëerd en scoren er twee, terwijl VRC er van de zes kansen drie benut. Dan gaat het offensief én defensief nog zeker niet naar behoren."

SNELLE ACHTERSTAND Ruben Rentenaar zette VRC al snel na het beginsignaal op 1-0 en dus moest Veensche Boys meteen in de achtervolging. ,,Te vaak ging het in de laatste fase fout, zodat we met die achterstand de rust in gingen." Na de thee leek het goed te komen, want nadat Julian Buitenhuis een mooie gelijkmaker scoorde, benutte Nico van den Brom een penalty. ,,Daarna geven we het achterin toch te makkelijk weg." Koen Huisman benutte een strafschop voor VRC en tegen de spelverhouding in zorgde Mitch van den Berg voor de 3-2 eindstand.

,,Daar kan ik best boos om worden, want deze nederlaag was absoluut onnodig. We waren de beter voetballende ploeg, kregen de meeste kansen, maar verliezen wel. En dat is precies wat we moeten verbeteren. Voorin moeten we beter omgaan met de kansen die we krijgen en achterin moeten we ons doel beter verdedigen. Ik heb er ook zeker vertrouwen in dat het gaat lukken, maar ik kan niet voorspellen hoe lang dat duurt. De ontwikkeling van jonge spelers is moeilijk te voorspellen. Ik hoop dat het snel gaat, want dit soort nederlagen maak ik niet graag mee. Er is duidelijk nog genoeg werk te verzetten."

advertentie
advertentie