De Kruiskerk is één van de deelnemende kerken aan de Kerkproeverij.
De Kruiskerk is één van de deelnemende kerken aan de Kerkproeverij. Aalt Morren

'Kerkproeverij 2019' ook in Nijkerk

26 september 2019 om 07:10 Evenementen

NIJKERK De kerk proeven, kan dat? Dat is misschien de eerste gedachte bij het woord Kerkproeverij. Want bij een proeverij denken de meesten aan eten en drinken, maar aan de kerk?

Toch is dat de gedachte achter de campagne die mensen uitnodigt om de drempel van de kerk (weer) over te stappen. Wie zelf niet vaak of nooit in de kerk komt, maar best eens zou willen proeven wat het is om een dienst of viering bij te wonen; dan is Kerkproeverij een mooie kans. De kerkproeverij wordt ook in Nijkerk gehouden.

Op zondag 29 september houden kerken in heel Nederland een 'open kerk'-zondag. Evenals vorig jaar, doen ook de christelijk gereformeerde gemeente De Kandelaar en de gereformeerde Kruiskerk en de Grote kerk in Nijkerkerveen daaraan mee. De deuren van de kerken staan dan open en sluiten daarmee aan bij de landelijke campagne. Veel kerkgenootschappen en organisaties, zoals de Protestantse Kerk Nederland en de Evangelische Omroep doen hieraan mee. Het gaat hierom 'Kerkproeverij 2019'.

SPANDOEK Deelnemende kerken zijn vaak te herkennen aan het spandoek 'Kerkproeverij 2019'. In De Kandelaar aan de Meinsstraat 4a in het centrum van Nijkerk is een aantal weken geleden gevraagd aan de kerkbezoekers eens vrienden en kennissen uit te nodigen voor een dienst. Het mooie van het geloof wil je uiteraard niet voor jezelf houden. Dat gun je ook anderen. In de Kandelaar is iedereen zondag 29 september welkom om 9.30 uur.\

BEGRIJPELIJK Ook de Kruiskerk doet dit jaar mee. Gemeenteleden is ook gevraagd om in gesprek te gaan met buren, vrienden, collega's en familieleden en hen uit te nodigen eens een kerkdienst bij te wonen. De leden van de gereformeerd kerk gaan hun best doen om de morgendienst op zondag 29 september 2019 (9.30 uur) zo in te vullen dat gasten begrijpen wat er gebeurt. De Kruiskerk is te vinden aan de Venestraat 44 in Nijkerk.

In de Nijkerkerveense Hervormde Grote kerk worden ook allerlei mensen uitgenodigd om (weer) eens naar de kerk te komen. ,,Dan proef je de gezelligheid en ben je verbaasd hoeveel mensen er nog steeds naar de kerk gaan. Juist door de kerk doe je weer contacten op en wordt er naar je omgekeken", vertelt een gemeentelid. De Hervormde Kerk in Nijkerkerveen is te vinden aan Nieuwe Kerkstraat 75 en de dienst begint om 9.30 uur.

,,Misschien bent u nog nooit in een kerk geweest. Misschien bent u wel heel nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt tijdens een dienst. Of misschien loopt u met moeilijke levensvragen; wat is het doel in mijn leven of wie is God? Overweeg dan eens om zondag 29 september naar de kerk te gaan. Bent u vorig jaar geweest en smaakte het naar meer? Of was u juist nieuwsgierig, maar er nog niet aan toe om te komen? De drempel is laag, wij verwelkomen u graag tijdens de kerkdiensten", schrijven de kerkgenootschappen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie