Afbeelding
Kees van den Heuvel

Oogsten is begonnen voor moespluktuin UVV

24 september 2019 om 12:30 Natuur en milieu

NIJKERK In de kleurrijke moespluktuin van de Unie van Vrijwilligers naast het Aeres College is het oogsten begonnen. De zaadjes zijn begin dit jaar geplant en de zelf gekweekte groenten en bloemen mogen door de vrijwilligers voor eigen gebruik worden meegenomen. Ook worden restanten aangeboden aan mensen die kunnen gebruiken en aan het Aeres die het gebruikt voor een eet-event. De moespluktuin van de UVV heeft vooral een sociaal doel, met andere mensen werken in de 300 vierkante meter grote moespluktuin, een goede reden voor wat tijdverdrijf.

De moespluktuin is op een meanderachtige wijze ingebed met perkjes. Vooraan staan de bloemen en iets verderop de groente. De fruitbomen worden later geplant. Gesina Noordewier: ,,Eens in de maand hebben we een overleg met de school en de twee docenten. In overleg met hen maken we een schema met wat we willen verbouwen. Daarnaast hebben de vrijwilligers ook inspraak. Het is allemaal nog om te proberen. We willen het eerste jaar eerst ervaring opdoen." De moespluktuin kan overigens nog wel wat vrijwilligers gebruiken.

De moespluktuin Luxool vloeit voort uit de dialooggroep Leefstijl van het door de gemeente Nijkerk in 2016 ingezette traject Samen aan Zet. De kosten voor de deelnemers aan deze moespluktuin bedragen 4,50 euro per maand per persoon, inclusief koffie of thee. Belangstellenden kunnen zich melden bij de Unie van Vrijwilligers, afdeling Nijkerk.

Afbeelding
advertentie
advertentie