Het is nog niet zeker of Nijkerk on Ice dit jaar doorgang vindt.
Het is nog niet zeker of Nijkerk on Ice dit jaar doorgang vindt. Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Vriezen of dooien bij Nijkerk on Ice

24 september 2019 om 14:00 Evenementen

NIJKERK Het kan vriezen óf dooien bij de negende editie van Nijkerk on Ice. Wegens gebrek aan bestuursleden is het nog niet zeker of de ijsbaan op het Plein dit jaar wel doorgang kan vinden.

Belinda van der Horst

Voorzitter Gerard de Gooijer en secretaris Nathalie de Gooijer hebben verleden jaar al aangegeven hun taken over te willen dragen. Er hebben zich echter nog geen opvolgers gemeld. ,,Ik ben acht jaar aan Nijkerk on Ice verbonden geweest, het staat als evenement. Voor de volgende generatie is het mooi om dit op te pakken. Zij hebben mogelijk weer nieuwe en frisse ideeën. Nieuwe bestuursleden hebben een team van tien mensen achter zich staan die hen ondersteunen bij hun werkzaamheden. Na het inwerken van een nieuwe voorzitter stop ik er echt mee", vertelt De Gooijer.

SPONSORBEHEER ,,Nijkerk on Ice steunt op drie pijlers: techniek, vrijwilligers en financiën. De techniek en de vrijwilligers zijn afgedekt maar de financiën niet. En daar maak ik me terecht zorgen over", zegt De Gooijer. Het ontbreekt de organisatie namelijk ook aan mensen die het beheer van de sponsors op zich willen nemen. Daarvoor zijn twee personen nodig, één die de sponsors in de binnenstad bezoekt en één de sponsors op het industrieterrein.

TAKEN Daarnaast bestaan hun taken uit contact onderhouden met de sponsoren; afstemming voor het aanmaken van de sponsorboarding en potentiële sponsors benaderen. In totaal werken er honderdvijftig sponsors mee aan het evenement. ,,De ijsbaan is op voorhand vastgelegd van 12 december 2019 tot en met 4 januari 2020. Als het verschuldigde bedrag voor de ijsbaan en tent niet binnen is, door het ontbreken van mensen die het beheer van de sponsoring op zich willen nemen, wordt er geen akkoord gegeven", zegt De Gooijer. Het evenement ontvangt geen gemeentelijke subsidie. Eetcafé Old Niekark en Holland Events/ID-DJ Entertainment zijn weer bereidt om de horeca bij de ijsbaan te verzorgen.

OVERSLAAN ,,Wij zijn het enige grote evenement wat in de winter in Nijkerk plaatsvindt. In de afgelopen acht jaar is er maar één keer natuurijs geweest. Dat betekent dat heel veel kinderen schaatsen hebben geleerd op de ijsbaan. Wij willen graag dat iedereen kan schaatsen. Aan scholen bieden wij schoolschaatsen aan voor één euro per kind. Er is gevraagd om Nijkerk on Ice een jaar over te slaan maar het is niet meer aan mij om dat te beslissen", aldus De Gooijer.

De organisatie van Nijkerk on Ice heeft via allerlei kanalen een noodoproep geplaatst wat echter nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Gerard de Gooijer, e-mail: gdg@hlg.nl, of tel. 06-57545603.

Belinda van der Horst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie