Kevin van Essen kon zaterdag niet voorkomen dat zijn NSC ten onder ging tegen Genemuiden Aalt Guliker

NSC niet opgewassen tegen Genemuiden

21 september 2019 om 23:22 Voetbal

NIJKERK Genemuiden is geen ploeg die NSC erg goed ligt. Twee seizoenen werd er tweemaal fors verloren en ook zaterdag kon NSC geen punt(en) overhouden aan het duel. De gasten uit Genemuiden maakten het verschil na de pauze en vertrokken et de 0-3 overwinning.

Genemuiden begon sterk aan het duel en leken al snel te scoren. Het doelpunt van Omar Kavak werd echter afgekeurd, waarbij de meningen over de reden nog steeds uiteenlopen. Toen de eerste storm ging liggen, kwam NSC tot wat kleine mogelijkheden, waarbij Yannick Cornelisz met een schot het meest dichtbij een treffer was. Genemuiden kreeg iets meer kansen, maar er werd niet gescoord.

Na rust scoorde Genemuiden wel via Jermain Baicadila de 0-1 en daarmee werd de opgave voor NSC nog lastiger. Zeker toen uitblinker Kavak tien minuten later de 0-2 binnenschoot. De thuisploeg leek nog terug te komen in het duel, maar het schot van Cornelisz belandde op de paal. Daarmee had NSC zijn kruit verschoten en de allesbeslissende 0-3 van opnieuw Kavak betekende de eindstand.

Genemuiden bleek zaterdag de betere ploeg en NSC leed zijn tweede nederlaag op rij. de stand in de Hoofdklasse laat echter zien dat alle ploegen heel erg aan elkaar gewaagd zijn en het dus een mooi seizoen kan worden.