Rody Buitenhuis strijdt om de bal in het duel tegen VRC
Rody Buitenhuis strijdt om de bal in het duel tegen VRC Kees van den Heuvel

Veensche Boys verliest seizoensopening

21 september 2019 om 22:31 Voetbal

NIJKERKERVEEN Het is Veensche Boys zaterdag niet gelukt om de eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. In Veenendaal werd met 3-2 verloren van VRC. Een onnodige nederlaag, want de Veenders waren grote delen van het duel de beter ploeg.

Het zat Veensche Boys voorafgaand aan het duel al niet mee, want behalve enkele blessures moesten ook Jaimy Mol en Lucas Mercera afhaken. En vervolgens scoorde VRC al na drie minuten de 1-0 van Ruben Rentenaar. De Boys herpakten zich gaandeweg en namen steeds het initiatief. Het ontbrak echter aan nauwkeurigheid in de eindpass, zodat de achterstand tot aan de rust bleef.

Na rust bleek de ploeg daadkrachtiger en nam de regie over door een knappe goal van Julian Buitenhuis en een benutte strafschop van Nico van den Brom. Net toen de gasten het duel onder controle leken te hebben, kwam VRC echter terug.Koen Huisman benuute een strafschop, toegekend na een overtreding van Alwin van Domselaar. En het werd nog erger voor Veensche Boys toen Mitch van den Berg de 3-2 scoorde. Het slotoffensief van Veensche Boys leverde niets op, zodat de punten in Veenendaal bleven.