DSS VR2 - Sparta Nijkerk VR1
DSS VR2 - Sparta Nijkerk VR1 Hans Stam

Sparta Nijkerk VR1 pakt volle winst bij debuut tweede klasse

21 september 2019 om 20:36 Voetbal Deel je nieuws

Na een goede voorbereiding en een aantal ruime overwinningen met weinig weerstand, stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de vrouwen van Sparta Nijkerk. In Haarlem was DSS VR2 de tegenstander. Deze ploeg draaide vorig seizoen bovenin mee in de 2e klasse en was dus meteen een goede test voor de Spartanen om te zien hoe het team er voorstond.

Het niveauverschil met vorig seizoen was goed te zien. De bal ging sneller rond en dus moest er sneller gedacht en gehandeld worden. Dat ging de Spartanen niet slecht af. Na een goed begin had DSS wel een licht overwicht, maar het was Sparta Nijkerk dat de score opende. Elvira Dokter was de doelpuntenmaakster door in de 14e minuut een afvallende bal in het lege doel te werken.

Heel lang kon Sparta niet van de voorsprong genieten, want 10 minuten later scoorde DSS de gelijkmaker, na goed wegdraaien en knap inschieten.

Gaandeweg de eerste helft nam Sparta Nijkerk steeds meer het initiatief over van DSS en kreeg het gevoel dat er wel iets te halen viel in Haarlem.

Met een positief gevoel werd dan ook de kleedkamer opgezocht met een 1-1 ruststand.

Het begin van de 2e helft was weer voor DSS, wat resulteerde in de 2-1 in de 57e minuut. Maar net als in de 1e helft nam Sparta Nijkerk langzaamaan de regie weer over en liet het bij vlagen uitstekend voetbal zien. Bovendien werd er hard voor elkaar gewerkt. De 2-2 in de 66e minuut was dan ook verdiend.  Jolien van Looijengoed werd bediend door Denise Buitink en rondde koelbloedig af.

Ondanks een aantal onderbrekingen door blessuregevallen bleef Sparta Nijkerk geconcentreerd voetballen en ging het voorzichtig op jacht naar meer. Deze jacht werd in de laatste minuut beloond met de winnende treffer, opnieuw van de voet van Jolien van Looijengoed. De 8 minuten blessuretijd werden zonder problemen overleeft en de ontlading was groot toen de uitstekend leidende scheidsrechter affloot voor het einde van de wedstrijd.

Eindstand 2-3.

Een uitstekend begin van de Spartaanse vrouwenploeg in de 2e klasse, dat vertrouwen geeft in weer een mooi seizoen. Volgende week zaterdag wacht de volgende uitdaging als het zeer ervaren Wartburgia VR3 op bezoek komt in Nijkerk.