NSC speelde een goed duel bij ACV, maar  leden een 4-3 nederlaag
NSC speelde een goed duel bij ACV, maar leden een 4-3 nederlaag Jordy Schriever

NSC in spektakelstuk onderuit bij ACV

14 september 2019 om 22:56 Voetbal

NIJKERK NSC is op de derde speeldag zijn ongeslagen status in de Hoofdklasse kwijtgeraakt. Het duel in Assen tegen ACV werd na rust zeer vermakelijk, behalve qua resultaat. NSC ging namelijk met 4-3 onderuit.

In de eerste helft was de thuisploeg beter en na een kwartier kwamen ze via Matthijs Hardijk aan de leiding. NSC liet daarna echter zien zich niet zomaar tye laten verslaan en dat leidde tot de 1-1 van Redouan Hazzat. Snel erna scoorde Hardijk echter zijn tweede voor de 2-1 ruststand.

Na de thee golfde het spel op en neer met mooie kansen voor beide doelen. Kevin van Essen was als eerste succesvol en schoot NSC op 2-2, maar weer was de vreugde van korte duur. Nande Wielink bracht de thuisploeg weer op voorsprong. Het bleef echter leuk en toen Yannick Cornelisz een strafschop mocht nemen, was het weer 3-3.

NSC verloor echter toch met 4-3 door een treffer van Marco van der Heide.  De koppositie is NSC kwijt, maar het spel laat zien dat een plek in de top van de Hoofdklasse mogelijk is.