Hans den Haan met zijn schilderij
Hans den Haan met zijn schilderij "De droom van de krab" Hans den Haan

Nijkerkse schilder Hans den Haan neemt deel aan de Kunstroute Hoevelaken

13 september 2019 om 16:32 Kunst Deel je nieuws

In het weekend van 28 en 29 september is er weer de Kunstroute Hoevelaken. Ruim vijftig kunstenaars doen dit jaar mee. U kunt dan hun ateliers bezoeken en hun werk bekijken. Sommigen exposeren op een gastlocatie.

Het is een mooie gelegenheid om eens te gaan verkennen wat er in en rondom Hoevelaken aan kunst wordt gemaakt. Schilderijen, tekeningen, keramiek, foto’s, sieraden, er valt van alles te zien. En leuk is vooral ook dat u de kunstenaars kunt ontmoeten. Het is niet alleen maar kunst kijken.

Een van de deelnemers is de Nijkerkse schilder Hans den Haan. Samen met fotografe en schilderes Emmy Schultz exposeert hij in Kinderdagverblijf Jabadabado, op de Westerdorpsstraat 54b.

Den Haan maakt magisch realistisch werk. “Ik richt me op fantasiebeelden, die spontaan bij me opkomen,” zegt Den Haan. Hij creëert bijzondere combinaties van objecten, dieren, landschappen en andere zaken. “Ik probeer bewust iets anders dan anderen te doen,” zegt hij.

Voor hem is het belangrijk dat de verschillende objecten en andere zaken op zijn schilderijen er als echt uitzien. Maar zonder dat het pietepeuterig wordt. “Vaak zeg je meer door dingen weg te laten of niet geheel uit te werken,” zegt Den Haan.

Een overzicht van alle deelnemende kunstenaars van de Kunstroute Hoevelaken vindt u op de website https://kunstroutehoevelaken.nl. Daar treft u ook een overzicht van alle locaties aan.

advertentie
advertentie