Afbeelding
Kees van den Heuvel

Koninklijk lintje voor echtpaar uit Hoevelaken

10 september 2019 om 10:32 Mensen

HOEVELAKEN Emotionele taferelen zondagmiddag tijdens een kerkdienst in het Corderius College in Amersfoort. Daar ontvingen Wim Brandsma (72) en zijn vrouw Mariet Brandsma-Poortvliet (73) uit Hoevelaken een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Renkema. Het echtpaar Brandsma heeft hun leven in het teken gesteld van de behandeling en bestrijding van lepra wereldwijd.

Zowel op wetenschappelijk gebied als op sociaal gebied hebben zij een grote bijdrage geleverd. Ter gelegenheid van hun komende vertrek naar Nepal, wederom in het kader van leprabestrijding en -behandeling, is bij Koninklijk Besluit Wim Brandsma  benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en is Mariet Brandsma-Poortvliet benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Renkema zei zich zeer verbonden te voelen met het goede doel dat het echtpaar nastreeft. Als lid van de Burgemeestervoetbalelftal speelt hij al dertig jaar voor de Leprastichting en die heeft reeds 600.000 euro opgehaald. Voor de gehele kerk stond na de plechtigheden nog een grote lunch klaar.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie