Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

VVD wil gevolgen stikstofuitspraak weten

9 september 2019 om 15:30 Politiek

NIJKERK Niels Staal (VVD) wil weten of het college van burgemeester en wethouders al inzicht heeft welke gevolgen de uitspraak van de Raad inzake het stikstofarrest heeft voor lopende projecten en activiteiten binnen de gemeente Nijkerk.

Wijnand Kooijmans

De VVD-er wil, via vragen aan het college, aan de weet komen welke projecten mogelijk worden geraakt door de uitspraak. In het bijzonder wil hij weten of het arrest gevolgen heeft voor de reconstructie van Knooppunt Hoevelaken en de afspraken welke hierover zijn gemaakt tussen gemeente en Rijk.

UITSPRAAK Tevens vraagt Staal zich af of de uitspraak ook gevolgen heeft voor toepassing van het Gelders plussenbeleid. Op basis hiervan wordt ook in Nijkerk, zij het onder voorwaarden, uitbreiding van intensieve agrarische activiteiten in het buitengebied mogelijk gemaakt.

Staal vraagt zich af of het college, met zijn partij, het eens dat dat, indien ook enigszins mogelijk, ook lokaal maatregelen moeten worden genomen om de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State te beperken of via maatregelen te ondervangen. Hij wil dat projecten en activiteiten zo veel mogelijk doorgang vinden.

Dat brengt hem bij de vraag of het college de raad wil informeren over de mogelijkheden die de gemeente al dan niet heeft tot het nemen van maatregelen om de gevolgen te beperken.

advertentie
advertentie