Ab Donker

sc Hoevelaken wint en Sparta Nijkerk 2 speelt gelijk in de beker

1 september 2019 om 10:37 Voetbal

HOEVELAKEN/NIJKERK sc Hoevelaken zit samen met Sparta Nijkerk 2 in de poule van de districtsbeker. De ploeg uit Hoevelaken begon prima met een 1-2 overwinning bij vv Barneveld. Sparta Nijkerk 2 kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen ONA'53 uit Wageningen.

Hoevelaken had het niet makkelijk in Barneveld en kwam na een kwartier op achterstand door een mooie vrije trap van Simon de Boer in de kruising; 1-0. Daarna greep Hoevelaken het initiatief en vijf minuten voor rust kwam de verdiende gelijkmaker. Nadat Daniel Bezembinder was gestuit, benutte Yoeri van de Hoeven de toegekende strafschop voor de 1-1.
Na een gelijkopgaande eerste deel van de tweede helft, bepaalde Hoevelaken het spelbeeld daarna weer. Halverwege leidde dat tot de 1-2 van Daniël Bezembinder, die attent was in de rebound na een schot van Ludo Horst op de lat. Barneveld probeerde nog wel gelijk te maken, maar Hoevelaken hield de overwinning stevig vast.

Sparta Nijkerk 2 speelde pas zijn eerste duel dit seizoen en dat was te zien in het duel tegen ONA'53. Veel slordigheden en de afstemming tussen de spelers ontbrak regelmatig in de flink veranderde en verjongde selectie. ONA'53 bleek daarnaast over een veel beter ingespeeld etam te beschikken en bij rust was de stand 0-1 voor de gasten uit Wageningen.

In de tweede helft was het spel van Sparta Nijkerk 2 al een stuk beter en kwamen er ook kansen. De aanvallen van ONA'53 bleven echter gevaarlijk en tien minuten voor tijd leek het beslist met de 0-2. Er volgde echter nog een slotoffensief en Nick van den Akker was er als de kippen bij om een scrimmage, na een hoekschop, om te zetten tot de 1-2. Het werd echter nog mooier voor de Nijkerkers. Aan het begin van de blessuretijd ontving Sil Schoon de bal op de rand van de zestienmeter, legde hem behendig klaar en schoot de 2-2 binnen.