HSV De Zuidvogels bleek duidelijk verder te zijn dan Veensche Boys
HSV De Zuidvogels bleek duidelijk verder te zijn dan Veensche Boys Kees van den Heuvel

Veensche Boys ten onder bij HSV De Zuidvogels

1 september 2019 om 10:16 Voetbal

NIJKERKERVEEN Het eerste bekerduel van Veensche Boys werd zaterdag geen succes. Met name in de eerste helft was thuisploeg de Zuidvogels duidelijk te sterk. Het duel eindigde in 4-0 en daarmee is duidelijk dat Veensche Boys nog stappen te maken heeft.

Het vertrouwen bij de ploeg van Erik Assink was groot na de prima laatste oefenpot tegen Woudenberg (2-0 winst). Dat vertrouwen kreeg zaterdag echter een flinke deuk, want De Zuidvogels gaven Veensche Boys geen enkele kans in de eerste helft. De 3-0 ruststand, allemaal treffers van Donny van de Pol, was allerminst onverdiend. Veensche Boys vond geen ritme en had het erg moeilijk met de ploeg uit Huizen.

In de tweede helft verliep dat beter, mede door de omzettingen en de ingebrachte Alwin van Domselaar en Ton van Donselaar. Vooral via de zijkanten kwam Veensche Boys enkele keren goed door, maar het leidde niet tot een doelpunt. Youri van Kommer zette de eindstand op 4-0, waarmee duidelijk is dat Assink nog wat huiswerk heeft te maken met zijn ploeg.