Sparta Nijkerk begint competitie met winst

24 augustus 2019 om 22:46 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk is zaterdag de competitie gestart volgens de wens van trainer Eric Speelziek. Hij was overigens niet de enige tevreden persoon op De Ebbenhorst, want de 3-2 overwinning op Barendrecht kreeg veel goedkeuring.

De sterke start van, de degradant uit de tweede divisie, Barendrecht overleefde Sparta Nijkerk moeizaam, maar daarna speelden zij goed mee. Sterker nog, de gastheren bepaalden in het resterende deel van de eerste helft grotendeels het spelbeeld. De 1-0 van Adriaan Kruisheer was niet alleen wonderschoon, maar was daarnaast ook een steun in de rug van de Spartanen. Tien Kruisheer even later weer gevaarlijk doorkwam, werd hij door doelman Van der Ploeg onreglementair gestuit. De toegekende penalty werd door Maurice de Ruiter feilloos benut en zo gingen de Nijkerkers met een goede 2-0 voorsprong rusten. Het verschil had zelfs nog groter kunnen zijn als de oranjehemden nog doelgerichter waren geweest.

Na de pauze hielden de Spartanen aanvankelijk de controle en Barendrecht kon geen echt offensief ontplooien. Veel gevaar was er nog niet geweest voor de debuterende Spartaanse doelman Jaron van het Loo, maar halverwege de tweede helft werd hij toch ineens gepasseerd door een kopbal van de geheel vrijstaande Peter de Lange. De 2-1 gaf Barendrecht moed en zij kozen voor de aanval. Sparta Nijkerk was in de counter echter minstens zo gevaarlijk en Jesse Buitenhuis zorgde binnen tien minuten voor de 3-1.

De overwinning was echter nog niet binnen en toen Yarick Dorst vijf minuten voor tijd de 3-2 scoorde werd het toch nog erg spannend. Barendrecht drong aan om alsnog minimaal een punt mee te nemen, maar Sparta Nijkerk bleef overeind. Het slotakkoord was voor Jaron van het Loo die de laatste bal van de wedstrijd keurig pakte, waarna de scheidsrechter affloot en hij kon terugkijken op een verdienstelijk debuut met een winstpartij. De winst die zo gewenst was voor Sparta Nijkerk, want een goede start van de competitie in de derde divisie is altijd welkom.