Afbeelding
Theo Zuurman

Wandelingen door het Hoevelakense Bos

26 augustus 2019 om 07:28 Evenementen

HOEVELAKEN Iedere Hoevelaker weet waarschijnlijk dat Huize Hoevelaken een rijksmonument is, maar dat geldt ook voor het Hoevelakense Bos. Het is het 'grootste' monument van Hoevelaken. Een monument dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld te wandelen, te fietsen, de hond uit te laten of te joggen. Tijdens Open Monumentendag leiden gidsen bezoekers rond door het bijzondere stukje erfgoed.

Marianne Hendriksen

Op de monumentenlijst staat het monument aangeduid met de naam 'Complex Buitenplaats Hoevelaken', beter bekend als 'Het Kasteel', omdat niet alleen het hoofdgebouw, maar ook de andere onderdelen zoals het koetshuis, de tuinmanswoning, de moestuinmuur, de twee toegangshekken, de voormalige boswachterswoning, de boerderij én de tuin- en parkaanleg van historisch belang zijn en daarom ook een aparte vermelding verdienen. 

OPEN MONUMENTENDAG Op zaterdag 14 september is het weer Open Monumentendag. Op die dag kunnen geïnteresseerden uitgebreid kennis maken met de geschiedenis van het Hoevelakense Bos. De organisatie is in handen van de Vrienden van het Hoevelakense Bos: ,,Er is veel te vertellen over dit stukje Hoevelakens erfgoed." Bezoekers kunnen door het 'Kozakkenbos' lopen en kennis maken met een prehistorisch pad of even dwalen door de 'Wildernis'.

Er worden twee gratis wandelingen met gids uitgezet, die elk ongeveer één uur duren. De eerste begint om 11.00 uur 's morgens en de tweede om 15.00 uur 's middags. De start is aan de Westerdorpsstraat 68, tegenover de 033 fietsenwinkel.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie