Afbeelding
AS Media

Brand verwoest schuur met 16.000 kippen aan Bunschoterweg

22 augustus 2019 om 06:46 Overig

NIJKERK Een grote uitslaande brand heeft donderdagmorgen een kippenschuur aan de Bunschoterweg in de as gelegd. Alle 16.000 kippen kwamen om in het vuur dat iets na drie uur werd ontdekt.

De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse, maar vrijwel meteen erna sloegen de vlammen al metershoog uit het gebouw. Daaruit werd duidelijk dat de schuur, met daarin duizenden kippen, niet meer te redden was. Daarom concentreerden de brandbestrijders zich op het behoud van de naastgelegen schuur. Dat lukte.

De kippenschuur, waar het vuur uitbrak, werd compleet verwoest. De restanten van het bouwwerk zullen worden gesloopt en geruimd. Er was donderdagmorgen nog niets bekend over de oorzaak. Daar moet onderzoek naar worden gedaan.

De brand ging gepaard met enorme rookwolken die door de wind in de richting van Bunschoten-Spakenburg en de Flevopolder werden gedreven. Speciale meet-teams van de brandweer zouden gaan onderzoeken waar de rook precies is neergedaald. Volgens eerste berichten is er bij de brand geen asbest vrijgekomen.

Tijdens het bluswerk was de Bunschoterweg (N806) afgesloten voor alle verkeer. Het nablussen vergt nog geruime tijd

Afbeelding
Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie