Collage Kunstcentrum presenteert op UIT het programma voor komend seizoen.
Collage Kunstcentrum presenteert op UIT het programma voor komend seizoen. Rolina van Vliet

Collage presenteert programma tijdens UIT

23 augustus 2019 om 11:30 Kunst

HOEVELAKEN Collage Kunstcentrum is tijdens de Dorpsdag op zaterdag 31 augustus vertegenwoordigd op UIT. Hier wordt door verenigingen en sociaal-culturele organisaties in 'De Stuw' op de Brink het programma voor komend seizoen gepresenteerd. Belangstellenden die overwegen een workshop, een lange of kortere cursus te gaan volgen, krijgen hier een indruk van het uitgebreide scala aan kunstzinnige vorming.

Anneke Martini

Docenten geven tussen 12.00 tot 15.00 uur informatie over bekende en nieuwe activiteiten voor volwassenen en de jeugd. Ook zijn er demonstraties door docenten tussen 10.00 en 16.00 uur. Volgende week wordt de programmabrochure huis-aan-huis bezorgd via deze krant. Het kunstcentrum verwacht veel aanmeldingen en adviseert geïnteresseerden daarom zo snel mogelijk in te schrijven voor een of meerdere disciplines. Dit kan via het inschrijfformulier of via www.collage-hoevelaken.nl.

CREATIEF TALENT Om de jeugd van Hoevelaken en omgeving, tussen de 8 en 12 jaar, kennis te laten maken met hun creatieve talent is er 'Kids kunst-doe-mee', met maar liefst veertien verschillende workshops op de woensdagen, zoals pimp je gymp en vogelvoederhuisje maken. Dankzij de opbrengst van het project 'Pollock', het grote schilderij dat is aangekocht door Gerard van den Tweel, worden de lessen tegen een zacht prijsje aangeboden. Bij gelijktijdige aanmelding voor drie activiteiten is de vierde gratis. In de herfstvakantie zijn er speciale 'Doedagen' met allerlei onderwerpen.

WORKSHOPS Tijdens het komend seizoen is voor volwassenen, naast de reguliere cursussen, de nadruk gelegd op uitbreiding van de workshops onder het motto 'Kort maar Krachtig'. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met diverse technieken en krijgen op elke tweede workshop twintig procent korting. Nieuw is de masterclass 'portret expressief' met Inge Reinders op zaterdag 2 november van 10.00 tot 15.00 uur. De workshops zijn populair onder mensen die willen kennismaken met een bepaalde techniek, maar geen tijd hebben voor een lange of korte cursus. Voor hen is er een breed scala aan mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van glas fusen, beschilderen dikke dame, boetseren, dierenfotografie, romeins mozaïek, beeldhouwen met speksteen, portretfotografie of schilderen op hout.

Cornelia Nauta geeft op twee zondagen een workshop fotografie. De cursussen op het gebied van tekenen, pastel, schilderen in diverse disciplines, beeldhouwen, glaskunst, fotografie, aquarel, olieverf, acrylverf, boetseren en keramiek worden wekelijks of om de week aangeboden. Mensen die zelfstandig willen werken, kunnen terecht bij de Ateliergroepen. Er zijn door het bestuur nieuwe docenten gecontracteerd; Henriëtte Brilman (acryl), Michèle Viool (olieverf fijnschildertechniek) en Nancy Jongenotter (jeugdactiviteiten).

Cursusinformatie is te vinden op de website www.collage-hoevelaken.nl of via Rolina van Vliet, 06-53415382. Voor info over de workshops: Ans Stelt, 06-57640901. Cursusadres: Zuiderinslag 4B.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie