Sparta Nijkerk ronde verder in KNVB beker

17 augustus 2019 om 19:36 Voetbal

NIJKERK In de eerste voorronde van de KNVB beker kreeg Sparta Nijkerk zaterdag bezoek van UNA uit Veldhoven. De gasten namen tweemaal een voorsprong, maar uiteindelijk wonnen de Nijkerkers met 3-2. Hiermee plaatst Sparta Nijkerk zich voor de volgende kwalificatieronde.

De eerste wedstrijd 'om het echie' heeft trainer Eric Speelziek waarschijnlijk nog niet de duidelijkheid kunnen geven over zijn ideale opstelling en bezetting. Sparta Nijkerk had moeite om aanvallend zijn stempel te drukken en de tegenstoten van UNA waren gevaarlijk. De Nijkerkers kregen wel kansen op een voorsprong, maar de 0-1 van Rob van Boekel na een half uur was niet onverdiend te noemen. De gasten opereerden met een goed georganiseerde ploeg, gaven de aanvallers van Sparta Nijkerk weinig mogelijkheden en waren scherp in de counter. Na de rust moest de thuisploeg het proberen recht te zetten.

Na de thee startte UNA echter sterk met enkele kansen in de eerste minuten, maar gaandeweg werd Sparta Nijkerk dreigender. De hoekschoppen van de Spartanen leverden regelmatig gevaar op en het was dus niet verwonderlijk dat uit één van die corners de 1-1 viel. Maurice de Ruiter frommelde de gelijkmaker binnen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker, want opnieuw Rob van Boekel kon, volledig vrijstaand binnen de zestien, de 1-2 binnenschieten. Sparta Nijkerk gaf echter niet op en Jesse Buitenhuis schoot een kwartier voor tijd de 2-2 binnen. De wedstrijd golfde op en neer en acht minuten voor tijd combineerde Maurice de Ruiter de zestien binnen, waarna hij werd gevloerd. De toegekende penalty verzilverde hij zelf koel, waarna Sparta Nijkerk de 3-2 betrekkelijk eenvoudig vasthield.

Een welkome overwinning en een ronde verder in de KNVB beker. Een prima resultaat met het besef dat het voetballend zeker nog beter kan met deze ploeg, wat een meer zonnige toekomst voorspelt, dan het weer van zaterdag met enorm veel regen.