Afbeelding
7 manieren om energiek wakker te worden

7 manieren om energiek wakker te worden

8 augustus 2019 om 09:07 Overig

Je hebt een korte nacht gehad of gewoon slecht geslapen. Wat de reden ook is, het kan soms ontzettend lastig zijn om energiek wakker te worden. En wanneer je eenmaal wakker wordt met zo'n negatief gevoel is het vaak lastig om de dag goed en opgewekt te beginnen. We hebben dus ook een aantal handige tips om energiek wakker te worden voor je verzameld!

1. Geef jezelf wat extra tijd
Zet je wekker tien minuutjes vroeger. Zo geef je jezelf wat meer tijd om even te ontspannen. Die tien minuten maken namelijk ruimte voor een lekker ontbijt, wat meer lezen over de sterrenbeelden, een krantje, een kopje koffie en zelfs de daghoroscoop. Zo kun je jouw dag lekker ontspannen beginnen.
2. Breng wat routine aan
Probeer iedere dag op dezelfde tijd op te staan: ook in het weekend. Zo zorg je voor een routine in je slaappatroon en wordt het een stuk makkelijker om energiek wakker te worden. Je went er vanzelf aan!
3. Gebruik een wake-up light
Hoewel een wekker je wakker maakt krijg je er niet altijd een positieve energie van. Een wake-up light (en dat hoeft echt geen dure te zijn) zorgt er daarentegen voor dat je een half uur voor waken geleidelijk wakker wordt gemaakt. Je zult direct merken dat je humeur een stuk beter is en dat je met veel meer energie wakker wordt: hoe laat het ook is.
4. Water en citroensap

Drink iedere ochtend voor het ontbijt een glas lauw water met wat citroen sap. Ontzettend goed voor je spijsvertering en immuunsysteem, en je voelt jezelf direct wakker.
5. Beweeg wat
Begin zodra je jouw bed uitkomt meteen met bewegen. Doe wat yoga oefeningen, spring een paar keer in het rond of maak een lekkere ochtendwandeling. Zo maakt de moeheid van de nacht plaats voor frisse energie in het lichaam. Het zorgt voor energie, geeft je een gelukkig gevoel en is nog goed voor je conditie ook.
6. Geef jezelf een beloning
Wat vind jij nou echt fijn 's ochtends vroeg? Beloon jezelf hiermee. Of het nu 10 minuutjes dutten is of een kopje lekkere thee. Doe iets waardoor jij het niet erg vindt om jouw alarm te horen.
7. Eet eiwitten
Laat de koolhydraten 's ochtends staan: deze maken je moe. Eiwitten zorgen er daarentegen voor dat je energie krijgt. Ook fruit ontbijtjes zoals een smoothie doen het ontzettend goed.

advertentie
advertentie