Afbeelding
Vereniging Vrienden Stoomgemaal

Stoomfeest in Arkemheense polder

25 juli 2019 om 08:32 Evenementen

NIJKERK De Vereniging Vrienden Stoomgemaal Hertog Reijnout houdt op zaterdag 10 augustus van 10.00 tot 16.00 uur voor de 33e keer op het terrein van Stoomgemaal Arkemheen, aan de Zeedijk 6 in Nijkerk, de jaarlijkse mini-stoomdag. Rondom het stoomgemaal, het bezoekerscentrum en op de grote parkeerplaats zijn diverse stoomattracties en evenementen. Zo is er de stoomwals 'De Gebroeders', de Pipo-wagen met de halfschaal Stoomtractor 'De Haan' en de historische stoomtractor 'De Majoor'.

Dit jaar is er extra aandacht voor de stoomlocomobiel 'De Meent', gebouwd in 1948 voor de Utrechtse Wegenbouw Maatschappij en voor het laatst ingezet bij de aanleg van het klaverblad 'Oude Rijn' in 1968. 'De Meent' drijft de stenenbreker aan en de stoomwals repareert een gedeelte van de parkeerplaats. Aan de steiger ligt de grote stoomsleepboot de Adelaar uit 1925 voor een gratis rondvaart op het Nijkerkernauw. Voor kinderen zijn er ook attracties. Ze kunnen meevaren op de kleine en grote stoomboot en meerijden met een stoomtreintje en in stoomauto's en er is een draaimolen.

Voor het totale evenement geldt één toegangsprijs. De prijzen zijn 7 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot 14 jaar. Alle attracties zijn gratis. Kijk ook eens op www.stoomgemaal-arkemheen.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie