De heer Van Vulpen heeft sinds kort zonnepanelen. De familie Van Vulpen is 1.000e klant van Alles op Groen.
De heer Van Vulpen heeft sinds kort zonnepanelen. De familie Van Vulpen is 1.000e klant van Alles op Groen. Ruben Klapwijk

1.000 installaties zonnepanelen

23 juli 2019 om 10:13 Nieuws Deel je nieuws

De gemeente Nijkerk vindt duurzaamheid belangrijk. Dat blijkt uit alle initiatieven die ontplooid worden en de Routekaart Energieneutraal. Dit zal de komende jaren alleen maar meer worden aangezien we voor grote uitdagingen staan. Alles op Groen heeft onlangs de 1.000e installatie van zonnepanelen mogen bouwen bij de familie Van Vulpen. ‘Wij zijn heel trots dat wij kunnen en mogen bijdragen aan duurzaamheid in Nijkerk’ aldus Wilco van der Kaaij van Alles op Groen, ‘wij gaan voor een energie-neutrale wereld dus hoe meer mensen voor zonnepanelen kiezen hoe beter’.

 

Werken aan duurzaamheid in Nijkerk

In Nijkerk is volop aandacht voor duurzaamheid. Nijkerk wil in 2035 CO2-neutraal en in 2050 volledig energieneutraal zijn. Dit betekent dat we in 2050 alle energie die we nodig hebben binnen de gemeente duurzaam produceren door middel van: wind, zon en biomassa. De gemeente geeft hier binnenkort een routekaart voor uit. Hierin staat hoe we deze doelstelling kunnen gaan halen. Het is een ambitieuze doelstelling. Maar toch niet onhaalbaar. Alles staat of valt met een helder plan én vervolgens een goed uitvoering.

 

Routekaart Energieneutraal is sterke basis

De gemeente zet in op elektrisch rijden en het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen en windmolens. Voor de reductie van het gasverbruik is vooral goede isolatie belangrijk. In de toekomst zal warmte gehaald dienen te worden uit andere bronnen zoals uit biomassa (warmtenet) en (hybride) warmtepompen. Een fantastische ambitie waar het jonge bedrijf Alles op Groen graag aan bijdraagt. ‘We zullen met veel plezier op woningen zonnepanelen blijven plaatsen’ vertelt Wilco, ‘er is nog zoveel te doen’. Alles op Groen wil daarnaast graag woning-eigenaren helpen om het gasverbruik te reduceren. Dit doet zij door advies te geven over hybride warmtepompen. Een oplossing waarbij bestaande woningen meestal 50% gas kunnen besparen.

 

Duurzamer leven voor iedereen door duurzaamheidslening

Veel woningeigenaren zijn al bezig met verduurzamen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de grote belangstelling voor de duurzaamheidslening van de gemeente. Dit is een regeling van de gemeente waarbij een vast bedrag per maand betaald wordt. Dit bedrag is meestal lager dan de huidige energierekening. De rente is slechts 1,6%. Een mooie manier om zonnepanelen of isolatie aan te schaffen zonder te hoeven investeren.

advertentie
advertentie