Afbeelding
Harry Koelewijn

WelKOM huis opent deuren in Nijkerk

8 juli 2019 om 17:03 lokaal

NIJKERK Het WelKOM huis in Nijkerk is maandag officieel geopend door wethouder Harke Dijksterhuis en bezoekster Emmy. Het WelKOM huis is een inloopvoorziening voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk. Zij kunnen hier terecht voor maatschappelijke en sociale ondersteuning, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en voor een zinvolle dagbesteding.

Om het huis te bezoeken, is geen doorverwijzing of speciale indicatie nodig. ,,Het huis is er gewoon voor iedereen", aldus de organisatie.

AFGESTEMD De verschillende activiteiten van de inloopvoorziening worden afgestemd op de vraag van de bezoekers. Op dit moment zijn er schilderlessen en is er een naaiatelier. Ook wordt er voetreflexmassage gegeven en zijn er sport- en wandelgroepen. Het WelKOM huis verzorgt drie keer per week een lunch. Daarnaast zijn er ook bak- en kookactiviteiten.

PUB 0.0 Jolien Muijs, mede organisator van het WelKOM huis: ,,We starten vanaf woensdagavond 17 juli de Pub 0.0. Dan is er ruimte om met elkaar te koken, gezamenlijk te eten en daarna nog gezellig samen te zijn. Ook kunnen bezoekers bijvoorbeeld darten, sjoelen of een kaartje leggen. Het mooie van het WelKOM huis is, dat de bezoeker wordt gezien en gehoord. De saamhorigheid en de gesprekken stimuleren de bezoekers om iets te gaan ondernemen. Door mee te doen aan activiteiten, kan de bezoeker zich persoonlijk ontwikkelen."

MEERWAARDE Wethouder Dijksterhuis vindt dit een mooi initiatief. ,,Het hebben van een inloopvoorziening is niet nieuw. Maar op deze centrale plek en met deze aanpak is het een enorme meerwaarde voor onze inwoners. Het is belangrijk dat iedereen een zinvolle dagbesteding kan hebben. Bezoekers hebben sociale contacten dankzij het WelKOM huis en ontwikkelen zich. Ze worden begeleid door medewerkers, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers die de intentie hebben om te bouwen aan een vertrouwensband. De positieve aandacht in het huis gaat eenzaamheid tegen en helpt mensen een goede plek in de maatschappij te vinden."

Het WelKOM huis is gevestigd aan het Willem Alexanderplein 2 in Nijkerk. De openingstijden zijn: maandag tot en met donderdag van 8.45 tot 16.00 uur en vrijdag van 8.45 tot 12.00 uur. Vanaf 17 juli is het WelKOM huis ook op woensdagavond open tot 20.30 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie