Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Pensionfunctie Venestraat verdwijnt

6 juli 2019 om 16:53 lokaal

NIJKERK De pensionfunctie van het pand Venestraat 14 in Nijkerk mag worden vervangen door de realisatie van twee appartementen op de verdieping. Het college van burgemeester en wethouders is in principe bereid daaraan de benodigde planologische medewerking te verlenen.

Wijnand Kooijmans

Door de eigenaren is een verzoek ingediend appartementen te mogen realiseren voor bewoning door maximaal twee huishoudens van twee personen. Het pension is momenteel in gebruik als huisvesting voor arbeidsmigranten. Het is gelegen op de verdieping boven het wok restaurant met ingang aan het Wheemplein. De buurtbewoners geven in een brief aan de gemeente aan overlast te ondervinden van de huidige bewoners.

De nieuwe appartementen worden gericht op het Wheemplein en worden in lijn gebracht met de overige bebouwing rond dit plein. Uit brieven van de eigenaren en omwonenden blijkt dat ze rust voor zichzelf willen, maar ook voor de buurt en de gemeente. De eigenaren zijn bereid hiervoor ook te investeren om op goede voet met de omwonenden verder te kunnen.

Met de realisering van de appartementen verdwijnt de pensionfunctie met twaalf kamers. Op grond van de huidige bestemming is de exploitatie van een pension toegestaan maar bewoning op de verdieping niet. Willen de aanvragers hun verzoek nog twee appartementen extra te realiseren zien ingewilligd dan moeten ze hiervoor met een nadere onderbouwing komen.

Er moeten drie parkeerplaatsen op eigen terrein worden aangelegd. Mocht later de wens voor twee extra appartementen worden ingewilligd, dan moeten er nog eens drie parkeerplaatsen extra worden aangelegd.

Tot 1 juni maakte Coveco gebruik van het pand. Er is inmiddels een nieuwe huurder ingetrokken die eveneens arbeidsmigranten huisvest. Het college werkt op dit moment aan een beleidsnotitie voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Desondanks wordt medewerking aan het verzoek op dit moment al gewenst gevonden om de bestaande overlast weg te nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie