Afbeelding
Politie Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk

Nijkerkse agenten redden wandelaars van wilde dieren

3 juli 2019 om 09:35 lokaal

NIJKERK Agenten van de politie-eenheid Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk kregen dinsdag- op woensdagnacht 'een ietwat ongebruikelijke melding'. De melder was met zijn vriendin in de avondzon gaan wandelen vanaf Radio Kootwijk het bosgebied van de Veluwe in. ,,Helaas was men niet op tijd toen het donker werd en nu was de route terug niet helemaal helder. Bovendien was de melder omgeven door wilde zwijnen met biggen. Uit angst voor de zwijnen durfde de melder ook niet meer verder te zoeken naar de parkeerplaats waar zijn auto stond", schrijft de politie.

,,Zo dienstbaar als we zijn gingen wij op zoek naar de melder en de wilde dieren. Gelukkig wist de melder hoe hij zijn live locatie kon delen via een communicatie app. Anders hadden we wel heel lang moeten zoeken. Melder en zijn vriendin zijn door ons met de dienstauto weer veilig terug gebracht naar waar hun avontuur was begonnen."

De agenten tippen om voor het donker weer het bos uit te zijn bij een wandeling. ,,Want ja, daar wonen de wilde dieren en dat merk je vooral in de nacht. En om hen wat leefruimte te geven is het verboden om 's nachts in het bos te zijn."
De melder en zijn vriendin kregen enkel een waarschuwing, want 'hun avontuur was al vervelend genoeg afgelopen.'

advertentie
advertentie