Afbeelding
TV Weldam

Martin Verkerk geeft clinic bij TV Weldam

27 juni 2019 om 07:10 lokaal

HOEVELAKEN Roland Garros-finalist Martin Verkerk komt zaterdag 29 juni naar Hoevelaken voor een tennisclinic op de open dag van tennisvereniging Weldam.

Bestuurslid van TV Weldam Marijn Mooij is in zijn nopjes dat tennisgrootheid Martin Verkerk naar Hoevelaken komt. In 2003 stond de toen nog onbekende Verkerk opeens in de finale van Roland Garros. Hij had met zijn harde service en aanvallende spel diverse toppers verslagen. Geteisterd door het vele blessureleed besloot hij eind 2008 een punt achter zijn professionele carrière te zetten. Nu heeft hij een eigen tennisschool en coacht hij Nederlands toptalent.

CLINIC Mooij vertelt wat de plannen zijn voor de open dag: ,,Ons tennispark aan De Wel 1-3 in Hoevelaken heeft zeven banen met kunstgras. Op elke baan wordt een clinic gegeven. Na 20 minuten wisselen de deelnemers van baan. Aan iedere clinic kunnen zo'n 20 mensen deelnemen. In totaal kunnen dus 140 mensen tegelijk tennissen. Als we meer bezoekers krijgen, kunnen die zich vermaken op het terras totdat zij aan de beurt zijn."

SERVEREN Verkerk gaat de belangstellenden de kneepjes van het serveren bijbrengen. Met de aanwezige snelheidsmeter kunnen deelnemers zien hoe hard ze slaan. Trainers van tennisschool Heinerman Tennis zullen de andere slagen met geïnteresseerden doornemen. Er kan tevens geoefend worden met een ballenkanon. ,,Iedereen kan deelnemen aan de open dag, ook mensen die nog nooit getennist hebben. Op deze manier kunnen ze kennis maken met deze uitdagende sport. Rackets, tennisballen en ander benodigd materiaal zijn aanwezig. Voor de jeugd organiseren we uitdagende spelletjes. Ze kunnen bijvoorbeeld prijsjes winnen door een bal in het midden van een hoepel te schieten. In en om het park worden verrassingsactiviteiten georganiseerd. Ze krijgen ook wat te snacken."

DEMONSTRATIE De middag wordt afgesloten met een demonstratiewedstrijd. Dat wordt dubbelpartij met een verlengde tiebreak tot tien punten. Naast Verkerk doen Weldamleden Erik van der Moolen, Marijn Mooij en Cor Varenkamp mee. Cor is al vele jaren tennisleraar op het park. Met dit optreden neemt hij afscheid als tennisleraar.

Bij de entree van het dorp bij klaverblad Hoevelaken zal een tekstkar worden geplaatst om bezoekers van buitenaf de weg te wijzen. Het gratis evenement duurt van 13.00 tot 16.00 uur. De demonstratiewedstrijd start om 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie