Driehonderd vrijwilligers werden in het zonnetje gezet.
Driehonderd vrijwilligers werden in het zonnetje gezet. Kees van den Heuvel

Driehonderd vrijwilligers bedankt voor hun inzet

26 juni 2019 om 07:18 lokaal

NIJKERK De gemeente Nijkerk organiseerde, in samenwerking met Sigma, vrijdagmiddag de achtste editie van het 'Vrijwilligerscompliment'. Op deze jaarlijkse feestelijke bijeenkomst werden driehonderd vrijwilligers bedankt voor het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren.

Belinda van der Horst

Als locatie was de keus deze keer gevallen op Zomertuin De Wereldkeuken in Nijkerkerveen. De opzet is dat het Vrijwilligerscompliment ieder jaar in een andere kern in de gemeente Nijkerk plaatsvindt. Janneke Strijk, communicatiemedewerker bij de gemeente Nijkerk, vertelt dat men aanvankelijk op tweehonderd vrijwilligers had gerekend en een zaal had besproken. In 2018 gaven honderdtachtig vrijwilligers zich op namelijk. Maar vrijwilligers dienen zich voor het Vrijwilligerscompliment op te geven, dus de gemeente moest een tweede zaal bespreken om de vele vrijwilligers te kunnen herbergen.

CONCEPT De vrijwilligers werden ontvangen met een kopje koffie of thee en wat lekkers erbij. Wethouder Harke Dijksterhuis heette de vrijwilligers welkom en sprak zijn dank uit voor het vele werk dat door de vrijwilligers gedaan wordt. Hij memoreerde dat uit voorgaande edities van het Vrijwilligerscompliment is gebleken dat de vrijwilligers het gezellig vinden om met elkaar iets te drinken, te eten en te converseren. Dit succesvolle concept wordt dan ook gehandhaafd. Dijksterhuis zei in zijn toespraak onder de indruk te zijn van het vele vrijwilligerswerk wat verricht wordt.

,,Sommige mensen zijn afhankelijk van u. Als u er niet was, zou het vrijwilligerswerk niet gedaan worden. U doet niet zonder reden vrijwilligerswerk. Probeer deze passie vast te houden en wij faciliteren dan een mooie vrijwilligersgemeente." Hij begaf zich vervolgens onder de vrijwilligers om met hen het gesprek aan te gaan over vrijwilligerswerk. Tijdens deze gesprekken vroeg de wethouder waar een vrijwilliger energie van krijgt en of er nog iets gemist wordt bij de ondersteuning vanuit de gemeente. Dit gaf waardevolle informatie die gebruikt wordt om het vrijwilligersbeleid verder te ontwikkelen.

WORKSHOP Tijdens het Vrijwilligerscompliment worden er altijd workshops of activiteiten georganiseerd. Deze middag stond er een percussieworkshop op het programma, uitgevoerd door Bert Koekkoek. Daarvoor werd gebruik gemaakt van emmers met drumstokjes en serviesgoed. Troubadour Edward Val zorgde voor de muzikale omlijsting. Vervolgens werd aan de vrijwilligers een buffet aangeboden en dat liet men zich goed smaken. Na afloop ontvingen alle vrijwilligers nog een zonnebloem. Nieuwe vrijwilligers blijven altijd nodig. Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Op de vacaturebank van Sigma staan verschillende vacatures vermeld. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen en het vinden van een maatje.

Meer informatie is te vinden op: www.sigma-nijkerk.nl

Belinda van der Horst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie