Afbeelding
Archief BDUmedia

Geen extra herkansing voor Sparta Nijkerk

12 juni 2019 om 15:29 Sport

NIJKERK Sparta Nijkerk krijgt bij een eventueel verlies in de nacompetitiefinale tegen RKAV Volendam géén extra mogelijkheid om naar de derde divisie te promoveren. Die geruchten deden dinsdagavond tijdens de eerste ontmoeting (uitslag 2-1 voor Sparta Nijkerk) de ronde, maar die kloppen volgens de KNVB niet.

Voer voor die geruchtenstroom is het wegvallen van diverse beloftenteams uit de voetbalpiramide. In plaats van vier bvo's spelen er volgend seizoen slechts twee bvo's met een beloftenteam in de derde divisie: Jong Almere City en Jong ADO Den Haag. Om die reden krimpt de KNVB de derde divisies (een zaterdag- en een zondagcompetitie) in van achttien naar zeventien clubs. De beloftenteams worden over beide divisies verdeeld, zo bevestigt een woordvoerder van de KNVB.

Het betekent dat Sparta Nijkerk zaterdag in Volendam één kans heeft. De ploeg van trainer Eric Speelziek heeft zaterdag tegen RKAV Volendam genoeg aan een gelijkspel om te promoveren naar de derde divisie. De heenwedstrijd op De Ebbenhorst eindigde gisteren in 2-1 voor Sparta Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie