Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Sparta Nijkerk is er bijna

8 juni 2019 om 21:36 Sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde divisie bereikt. De ploeg van trainer Eric Speelziek rekende over twee duels af met derdedivisionist Eemdijk, dat daarmee degradeert naar de hoofdklasse. Net als in de heenwedstrijd wonnen de Nijkerkers opnieuw: 1-2.

In de eerste twintig minuten van het duel wist Sparta Nijkerk niet goed wat het aan moest met Eemdijk, dat vol overgave op zoek ging naar de openingstreffer. Die kwam er ook nadat Wouter Bout na een kwartier bij de tweede paal het laatste zetje gaf. Daarna lieten de bezoekers zo'n zes mogelijkheden onbenut om het duel voortijdig te beslissen. ,,We maken het onszelf echt veel te moeilijk", sprak Eric Speelziek. De oefenmeester was verder vooral tevreden over de tweede helft van zijn manschappen.

,,We zijn geen enkel moment meer in de problemen geweest. Over 180 minuten voetbal zijn wij terecht door", vond de oefenmeester. Die mening heerste ook over heel sportpark De Vinken, waar de 1500 aanwezige toeschouwers Sparta Nijkerk nog met de winst aan de haal zag staan. Adriaan Kruisheer was net als midweeks in het eerste duel trefzeker, terwijl Donny van der Wal aan alle onzekerheid een einde maakte.

Van der Wal: ,,Ik ben enorm trots op de ploeg dat wij na het missen van de titel in Assen (tegen ACV, red.) dit kunnen opbrengen. Wij hebben vier nacompetitiewedstrijden gespeeld en ze alle vier gewonnen. Eigenlijk zonder problemen. Nu moeten wij het afmaken ook", vond de aanvoerder van Sparta Nijkerk.

De Gelderlanders spelen dinsdag eerst thuis tegen RKAV Volendam, waarna op zaterdag de return in het vissersdorp op het programma staat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie