Afbeelding
Google Maps

Het Baken breidt uit naar de Venestraat

7 juni 2019 om 09:02 lokaal

NIJKERK Basisschool het Baken breidt vanwege ruimtegebrek uit naar een ruimte aan de Venestraat 17. De komende weken wordt de ruimte geschikt gemaakt om er te kunnen werken, vanaf begin volgend schooljaar zal groep 7/8 aan de Venestraat les krijgen. 

Basisschool het Baken heeft te maken met een groei van het aantal leerlingen en de daarbij horende uitdaging op het gebied van huisvesting. Vorig jaar kreeg de school van de gemeente het aanbod om met de groepen in te trekken in de locatie aan de Bizetlaan. ,,Dat hebben we toen kunnen voorkomen door de plaatsing van de unit op het plein", zo vertelt de school in een nieuwsbrief aan de ouders van de leerlingen. 

TIJDELIJKE DEPENDANCE Volgend schooljaar verwacht Het Baken met acht groepen en 194 leerlingen te starten en voor al die groepen is wel voldoende ruimte nodig. Opnieuw opperde de gemeente het idee om een tijdelijke dependance te openen op de Bizetlaan, maar deze optie had niet de voorkeur van de school. ,,We zijn de afgelopen maanden dan ook druk bezig geweest met het vinden van een beter alternatief, en dat hebben we gevonden."

VENESTRAAT Volgend schooljaar zal de unit op het plein behouden blijven en huurt de school de ruimte aan Venestraat 17. Deze ruimte is van Woning Stichting Nijkerk en bevindt zich tegenover de achterkant van de  school, naast het huiswerkinstituut. ,,De komende weken zullen wij deze ruimte geschikt maken om in te kunnen  werken en vanaf begin volgend schooljaar zal groep 7/8 hier les  krijgen."

De ruimte ligt vlakbij de school en daarom kan er gebruik worden gemaakt van de voorzieningen van de school. ,,Zo houden we de leerlingen en het team ook zoveel mogelijk bij elkaar", zo licht de school de keuze toe. 

advertentie
advertentie