Geen stress meer....
Geen stress meer.... Maarten

Tweederde Nederlanders krijgt stress van boeken last minute

5 juni 2019 om 16:17 lokaal Deel je nieuws

Last Minute Vakantie Onderzoek

Onlangs heeft D-reizen het Nationale Vakantie Onderzoek uitgevoerd onder een grote groep Nederlanders. De bevindingen die hieruit zijn gekomen, die willen we je niet onthouden. 

   
Tweederde Nederlanders krijgt stress van boeken last minute

Het merendeel van de Nederlanders ervaart stress bij het zoeken naar de ideale last minute vakantie. Zo’n 66% van de Nederlanders geeft aan hierbij enige mate van stress te ervaren. Dit is keuzestress, maar ook spanning als gevolg van irritaties tijdens het zoeken. Te hoge prijzen (39%) en te veel keuze (25%) zijn de meest genoemde redenen die deze stress veroorzaken. De helft van de Nederlanders geeft verder aan dat een opgeruimd huis net zoveel rust geeft, als het moment waarop de last minute vakantie eindelijk geboekt is.   
 

Jongeren vs. ouderen

Ouderen ervaren aanzienlijk minder stress dan jongeren tijdens het boeken van hun vakantie. Waar 76% van de mensen onder de 50 stress ervaart bij het boeken van een vakantie, voelt maar 45% van de mensen boven de 50 enige mate van stress. Dit percentage is mede te verklaren door het feit dat ouderen het boeken van een vakantie, relatief makkelijker vinden dan jongeren. Op de vraag ‘Wat is makkelijker: het halen van je theorie-examen, het leren van de topografie van Nederland of het boeken van een vakantie?’ was de respons als volgt: Zo’n 68% van de ouderen vindt het boeken van een vakantie het makkelijkste, tegenover 46% van de jongeren. 
 

De meest populaire last minute bestemmingen

Spanje is met 23% van de stemmen de meest populaire last minute bestemming dit jaar, gevolgd door de Griekenland (19%) en de Canarische Eilanden (17%). Andere populaire last minute bestemmingen dit jaar zijn Frankrijk, Portugal, Italië, Turkije, Nederland en de Nederlandse Antillen.

 

Welke last minutes zijn het meest populair, als geld geen rol speelt?

We hebben onze respondenten gevraagd wat hun ultieme vakantie zou zijn, als de prijs geen rol speelt. Bekijk de top 3 hieronder:

1. Als geld geen rol speelt bij de keuze voor de ultieme vakantie, zou 39% kiezen voor een relax-vakantie naar een zonnig land. 
2. Circa 22% zou dan het liefst naar een wereldstad gaan om te shoppen, uitgaan, borrelen en dineren. 
3. En 17% zou dan kiezen voor een reis naar Afrika om de big five te spotten.

  

Wil je het hele onderzoek lezen?

Dat kan hier:

https://www.d-reizen.nl/nieuws/vakantie-onderzoek-last-minutes

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie