De expositie 'De Stilte Verbeeld' is tot en met 30 juni vrijblijvend te bezichtigen.
De expositie 'De Stilte Verbeeld' is tot en met 30 juni vrijblijvend te bezichtigen. Kees van den Heuvel

De stilte verbeeld in Galerie Polhus

6 juni 2019 om 07:07 lokaal

NIJKERK Een select gezelschap kunstliefhebbers was onlangs aanwezig bij de opening van de 72e expositie in Eerste Nijkerkse Galerie Polhus. Het thema 'De Stilte Verbeeld' is door de zes exposanten op geheel eigen wijze geïnterpreteerd in diverse technieken.

Anneke Martini

Sjoerdtje Hak weet de beweging van licht en lucht boven land en water meesterlijk weer te geven. Haar schilderijen met Hollandse wolkenpartijen boven verstilde landschappen vragen ruimte. Het werk van Herman Coppus is geometrisch abstract, met als basis ritme, patronen en structuur. Zijn reliëfs zijn inventief, fantasievol en verrassend. Herman Kolker maakt verstilde doeken met opvallend diffuus licht: ,,In mijn schilderijen abstraheer ik de vormen van het landschap tot alleen maar het elementaire overblijft."

Zink en bladgoud zijn de materialen waarmee Manja Hazenberg speelt bij de totstandkoming van haar objecten. Verrassende vormen waarbij het oppervlak onbewerkt of bewerkt is met zuren. Hierdoor ontstaan contrasten in kleur en structuur. Jolanda Verdegaal maakt keramische objecten met een geheel eigen signatuur. Door het gebruik van edelmetaallusters en geboetseerde vormen ontstaan spannende contrasten. Geestig zijn haar 'teapots'. De bronzen van Andrijana Martinovic zijn uniek qua vormgeving; de karakteristieke koppen en vogelsculpturen. Haar beelden tonen kracht en kwetsbaarheid, gepaard aan expressiviteit.

POLHUS De expositie loopt tot en met 30 juni en is vrijblijvend te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak. Spoorstraat 1 in Nijkerk. Voor meer informatie: tel. 06-11455168 en www.galeriepolhus.nl.

advertentie
advertentie