Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nieuwe AED geplaatst aan Veenslagenweg

4 juni 2019 om 13:06 lokaal

HOEVELAKEN In Hoevelaken hebben buren van de Veenslagenweg en omgeving zich verenigd en gezamenlijk een AED aangeschaft. Hierdoor kan de overlevingskans bij een hartstilstand aanzienlijk worden vergroot. De automatische externe defibrillator, kort weg AED, is de vierde AED welke korte geleden is geplaatst.

Bij Jumbo Hoevelaken, Sunreflex en op de Eiberlaan hangen de andere. Het apparaat aan de Veenslagenweg 33 is er gekomen nadat de initiatiefnemer Maurits Kamphorst meerdere reclamespotjes zag van HartslagNu en buurtaed.nl. Bewoners van de Veenslagenweg wilden meehelpen om een AED aan te schaffen. Eenenveertig huishoudens deden mee. Afgelopen vrijdag werd het apparaat door Ipenburg Elektra belangeloos opgehangen bij de familie Van de Veen aan de Veenslagenweg 33 en aangemeld bij HartslagNu.

Mensen die voor hun wijk, dorp of buurt ook een AED willen, kunnen zich onder andere via buurtaed.nl aanmelden. Buurtbewoners kunnen vervolgens door middel van donaties en giften zorgen dat er zo snel mogelijk een AED in hun buurt wordt gehangen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie