Sparta Nijkerk naar tweede ronde nacompetitie

2 juni 2019 om 09:27 Sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de eerste horde in de nacompetitie genomen. Na een 0-2 overwinning dinsdag in Gouda, werd Jodan Boys zaterdag op eigen veld met 2-1 verslagen. De komende week wacht de volgende zware opgave, namelijk het tweeluik tegen derde divisionist Eemdijk.

De return tegen Jodan Boys was zeker geen formaliteit voor de Nijkerkers na de 0-2 in Gouda. De gasten begonnen immers gevaarlijk en het duurde enioge tijd voordat Sparta Nijkerk het duel kon controleren. Halverwege de eerste helft leidde dit tot enkele enorme kansen om de beslissing te forceren. Adriaan Kruisheer's schot werd gekeerd en ook Frank Heus wist het net niet te vinden. Zo bleef et toch spannend op De Ebbenhorst.

Die spanning werd na rust een stuk minder toen Adriaan Kruisheer met zijn hoofd een goede voorzet van Gilbrano Plet tot doelpunt promoveerde. Er volgden meer kansen, maar verrassend kwam Jodan Boys op 1-1 door Leroy Bank. Hoewel de gasten uit Gouda nog meer probeerden en ook wel dicht bij een tweede treffer waren, was het Sparta Nijkerk dat de wedstrijd won. In blessuretijd zorgde Jesse Buitenhuis voor de 2-1 eindstand en daarmee gaat Sparta Nijkerk naar de tweede ronde van de nacompetitie.

Daarin moet Sparta Nijkerk op eigen veld aantreden tegen vv Eemdijk Dat duel begint om 20.00 uur op De Ebbenhorst. Zaterdag volgt dan de return in Eemdijk om 14.30 uur.