De opluchting en vreugde was groot toen NSC afstand nam van SDV Barneveld.
De opluchting en vreugde was groot toen NSC afstand nam van SDV Barneveld. Aalt Guliker

NSC is de terechte kampioen

29 mei 2019 om 15:00 Sport

NIJKERK Het was een groot feest zaterdag na afloop van het duel van NSC tegen SDV Barneveld. De Nijkerkers presteerden prima in het laatste competitieduel en na de 6-1 overwinning was het kampioenschap een feit. NSC keert terug in de Hoofdklasse.

Rob Schoon

Waar NSC vorige week nog een misstap maakte in Doetinchem, waren ze zaterdag beter bij de les. ,,Natuurlijk was er spanning in de ploeg, maar we waren wel scherp", zag trainer John Kamphuis. ,,Toen Yordi Grovenstein de 1-0 scoorde viel er wellicht iets te veel spanning van de ploeg. Eigenlijk vanuit het niets kwam SDV Barneveld op gelijke hoogte en toen waren we het even kwijt."

GROTE OPSTEKER In de rust bleek Bennekom te leiden tegen DTS'35, dus NSC moest winnen. ,,Dat we binnen een minuut via Yordi Grovestein weer de leiding namen, was natuurlijk fantastisch. En toen we op weg waren naar de 3-1, maakte de keeper een duidelijke overtreding." Jeroen van Binsbergen zag rood en toen gingen alle remmen los bij NSC.

Het overtal werd prima uitgespeeld en NSC liep aan de hand van Grovenstein uit naar een 6-1 overwinning door treffers van Mauro Peters, Yordi Grovenstein, Marc Fennebeumer en Tristan Wallet. ,,Yordi was zaterdag inderdaad erg belangrijk voor ons, maar eigenlijk al het hele seizoen. Achttien doelpunten voor een buitenspeler is gewoon erg veel en daarbij nog vele assists."

HOOFDKLASSE Komend seizoen wacht de terugkeer in de Hoofdklasse en Kamphuis kijkt er naar uit. ,,Vrijwel al onze spelers blijven en er komen goede versterkingen bij. Ik zie het seizoen met vertrouwen tegemoet." Dat Grovenstein ook blijft, moet extra rust geven. ,,Hij heeft een goed seizoen gespeeld, net als de rest van de ploeg overigens. Net als andere spelers investeert Yordi in zichzelf. Dit seizoen speelde hij vrijwel alles en dan zie je waar hij toe in staat is. Ik denk dat hij ook in de Hoofdklasse weer mooie dingen voor ons laat zien."

Naast de vreugde om het kampioenschap was Kamphuis zeer tevreden over het beslissende duel. ,,De laatste weken ging het toch wat stroever en na de nederlaag tegen DZC'68 kwam er links en rechts wat twijfel. Overigens niet bij de staf en spelers gelukkig en dat hebben de jongens zaterdag goed laten zien. We hebben dit seizoen veel goede en aantrekkelijke wedstrijden gespeeld en met de meeste punten ben je dan de terechte kampioen."

TOEKOMST Niet allen sportief ziet de toekomst door de promotie van NSC er goed uit. Buiten de lijnen wordt immers ook hard gewerkt aan de toekomst. Er wordt gesproken over een eventuele verhuizing en de leden is gevraagd mee te helpen om de organisatie verder te versterken. Het sportieve succes zal zeker een stimulans zijn voor velen om de club te helpen met het verder bouwen.

Maar zaterdag werd er vooral gefeest. ,,Reken maar, met z'n allen hebben we een mooi feest gevierd. Dit laat ook zien waar een kleine club heel groot in kan zijn."

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie