Met de helikoptervluchten wil de werkgroep fondsen werven voor het werk in Malawi.
Met de helikoptervluchten wil de werkgroep fondsen werven voor het werk in Malawi. Gerrit Steen

De lucht in voor projecten in Malawi

30 mei 2019 om 11:29 lokaal

HOEVELAKEN Voor de tweede keer organiseert de 'Werkgroep Hoevelaken naar Malawi' op zaterdag 1 juni helikoptervluchten boven Nijkerk. Met deze actie probeert de werkgroep fondsen te werven voor haar activiteiten in Malawi.

Gerrit Steen

,,Afgelopen zomer hebben wij als 'Werkgroep Hoevelaken naar Malawi' voor de vijfde keer een paar prachtige en geslaagde projecten mogen opzetten in Malawi", vertelt Jan van Wincoop, woordvoerder van de werkgroep. ,,Wij hebben toen meegewerkt aan gemeenschapsruimte/kerken, verschillende irrigatieprojecten zoals waterpompen, watersystemen en waterbuffers en een motorisch aangedreven maismolen." Om de projecten te kunnen bekostigen, worden diverse acties georganiseerd, waaronder ook de helikoptervluchten.

PROJECTEN ,,We hebben met eigen ogen ervaren hoe belangrijk het is om deze mensen te ondersteunen. Niet alleen financieel, maar ook in onderwijs, zelf mee laten werken en verantwoordelijk maken voor de projecten. Vanuit de stichting worden de projecten nauwlettend gevolgd en zodoende ook bewaakt op het gebruik. In 2020 staan gelijkwaardige projecten op de planning. Deze worden zelf aangereikt door de gemeenschap in nauw overleg met de stichting."

TICKETS Opstapplaats voor de vluchten is de Fliersteeg 21 in Nijkerk, vanaf 9.00 uur. Losse tickets kosten 37,50 euro, met vier personen tegelijk vliegen kan ook, vanaf 35 euro per ticket.

Kaarten zijn te bestellen op www.hoevelakennaarmalawi.nl/helikopter. Ook zijn er cadeaubonnen te koop. Meer informatie over de werkgroep is te vinden op www.hoevelakennaarmalawi.nl."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie