Maurice de Ruiter scoorde vier goals en gaf een assist tegen asv De Dijk in september 2018.
Maurice de Ruiter scoorde vier goals en gaf een assist tegen asv De Dijk in september 2018. Foto: Jan de Roo

De Ruiter van DVS'33 naar Sparta Nijkerk

28 mei 2019 om 13:17 Sport

NIJKERK Maurice de Ruiter maakt na dit seizoen de overstap van DVS'33 naar Sparta Nijkerk. De aanvaller (27) uit Harderwijk tekent voor één seizoen bij de hoofdklasser, die de 'technisch zeer vaardige smaakmaker goed in de aanvallende speelstijl vindt passen.'

De Ruiter kwam in negen seizoenen voor het eerste elftal van DVS'33 tot 246 officiële wedstrijden en scoorde daarin 143 goals. Dit seizoen werd hij in de winterstop verhuurd aan IJsselmeervogels, maar in april weggestuurd. ,,Ik had tot 1 juni de tijd om naar een andere club te gaan. Ik had veel keus en kon ook terug naar DVS, maar de keuze is gevallen op Sparta Nijkerk. Ik wilde zelf weg bij DVS, omdat ik, een speler die zoveel voorde club betekend heeft, niet goed behandeld werd. Dat er geen toekomst voor mij was bij DVS door incidenten, klopt echt niet'', stelt De Ruiter.

Het nog twee jaar lopende contract van De Ruiter is met wederzijds goedvinden ontbonden. ,,Dat is in samenspraak gegaan. Over de afwijkende afspraken doen we geen mededelingen, dat zijn zaken tussen ons, Maurice en de andere vereniging. Dit is een keurige oplossing en hij heeft de keuze gemaakt voor Sparta, een mooie club die hem het meest aansprak. Daar kan ik me wat bij voorstellen'', aldus Ton Roskam, voorzitter van de businessclub DVS'33, de werkgever van de spelers.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie