CDA fractie
CDA fractie Ronald Smeenk

CDA vraagt aandacht voor dierenactivisme.

23 mei 2019 om 15:24 lokaal Deel je nieuws

Maandag 13 mei is door dierenactivisten een varkensboerderij in het Brabantse Boxtel langdurig en grootschalig bezet. Verschillende CDA-fracties in de regio maken zich zorgen over deze ontwikkelingen en hebben daarover vragen gesteld aan hun colleges.

CDA fractievoorzitter Joop van Ruler: “Het CDA is absoluut van mening dat het eenieder vrij staat om een mening te hebben en te uiten over de agrarische sector, maar deze vorm van dierenactivisme willen wij voorkomen en bestrijden. Wij vinden het ontoelaatbaar dat een agrarisch bedrijf zomaar wordt overvallen en zeer langdurig wordt bezet. Actie voeren mag, maar dan wel op een andere wijze. Daarom heeft de Nijkerkse CDA-fractie, evenals de CDA-fracties in Barneveld en Ede, schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld. ”

Het CDA vraagt aan het college in hoeverre de gemeente Nijkerk is voorbereid op een situatie zoals deze zich maandag 13 mei in Boxtel voordeed en of de gemeente bekend is of er agrarische bedrijven in de gemeente Nijkerk te maken hebben (gehad) met extreem dierenactivisme en hoe dat wordt gemonitord.

Verder wil het CDA weten of bij de gemeente Nijkerk bekend is welke activistische groepen er zijn en of deze een bedreiging vormen voor Nijkerkse ondernemers. Tot slot vraagt het CDA of de gemeente op het gebied van extreem dierenactivisme samenwerkt met andere instanties en omliggende gemeenten.

De CDA fractie ziet de beantwoording met belangstelling tegemoet en hoopt dat de gemeenten in de regio dit gezamenlijk oppakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie